Pest vármegye - 133. számú vizsgálat - Szent Anna Katolikus Óvoda - Tálalókonyha - Tálalókonyha - Budapest
Pest vármegye - 133. számú vizsgálat - Szent Anna Katolikus Óvoda - Tálalókonyha - Tálalókonyha - Budapest
133. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Szent Anna Katolikus Óvoda - Tálalókonyha
(2143 Kistarcsa, Pozsonyi utca 8.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,4 pont |
Menü: Csurgatott tojásleves, Mexikói sertéstokány, Párolt barnarizs
Mintavétel ideje: 2022.10.25.
Korosztály: 4-6 éves
Mintavételi alap : 84 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Vác és Vidéke Vendéglátó NK Kft.
(1158 Budapest, Bezsilla Nándor utca 2.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csurgatott tojásleves (272 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, fűszerpaprikától barnás-narancssárgára színezett, benne megfelelő mennyiségű tojásfoszlány, valamint sárgarépa és pirospaprika darabka látható. Tetején narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik, kevés fekete, barna fűszerszemcsét, valamint zöldfűszer darabkákat tartalmaz. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, megfelelő, a sűrítés csomómentes, a tojás átfőtt, jól rágható, rugalmas állományú. A zöldségdarabkák megfelelően puhák, jól rághatók. |
Illat: | Jellegzetes, telt, tiszta. A pirospaprika, a zöldség, a köménymag, a hagyma és a zsiradék illata harmonikusan érezhető. |
Íz: | Az étel megfelelően fűszerezett, telt, ízletes, tiszta, minden mellékíztől mentes. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |
Mexikói sertéstokány, Párolt barnarizs (188 g + 186 g /adag)
Külső megjelenés: | A rizs fehér színű, nem barnarizsre jellemző, felülete matt, pergős, több zöldfűszerfoszlányt tartalmaz. A tokány sűrű barnás szaftjában különböző méretű, 4-10 cm-es sertéshús csíkok, némelyik rosszul tisztított, mócsingos, sok fűszerszemcsével. Mellette több sárgarépakocka, zöldborsó, néhány kukoricaszem és szalonna kocka található. Tetején viszonylag sok, élénk narancssárga zsiradék gyöngyözik. |
Állomány: | A rizs puha, kellően átfőtt, néhány apró csomót tartalmaz, mely villával könnyen szétnyomható, rágáskor kissé száraz érzetű. A szaft sűrű, a zöldborsó, sárgarépa, kukorica kellően átfőtt. A szalonna puha, a hús jól átfőtt, jól rágható, de mócsingos. |
Illat: | A rizs natúr jellegű, a zöldfűszer illata harmonikusan érezhető. A tokányban a hús, a fűszerezés, a paprika illata intenzíven érezhető, a borsó könnyen felismerhető. Tiszta, harmonikus, friss érzetű. |
Íz: | A rizs natúr ízvilágú. A tokány ízében a hús, a pirított szalonna, a zöldségek, a fűszerezés, a hagyma jól érezhető, együtt fejtik ki a kívánt ízhatást. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |