null Pest-vármegye - 129. számú vizsgálat - Semmelweis Egyetem Élelmezés (Balassa Főzőkonyha) - Budapest VIII. kerület

Pest-vármegye - 129. számú vizsgálat - Semmelweis Egyetem Élelmezés (Balassa Főzőkonyha) - Budapest VIII. kerület

Pest-vármegye - 129. számú vizsgálat - Semmelweis Egyetem Élelmezés (Balassa Főzőkonyha) - Budapest VIII. kerület

129. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Semmelweis Egyetem Élelmezés (Balassa Főzőkonyha)
(1083 Budapest-VIII. kerület, Balassa utca 8.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,5 pont

Menü: Lencseleves, Sonkás rakott tészta sajttal, Alma

Mintavétel ideje: 2022.11.07.

Korosztály: 18-99 éves

Mintavételi alap : 648 adag  

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
EUREST Étteremüzemeltető Kft
(1117 Budapest, Irinyi József utca 4-20 B.em 5.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Lencseleves (475 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, drappos világosbarna színű, tetején kellő mennyiségű narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. Benne viszonylag sok, barnaszínű egész lencseszemek és néhány szétfőtt, valamint apróra vágott vöröshagymakocka látható. A leveslé fehér apró pöttyöket, néhány sűrítésből származó csomót, valamint fekete fűszerszemcséket tartalmaz.
Állomány: Az alaplé közel megfelelő sűrűségű, sok sűrítésből eredő apró fehér pöttyöt, valamint néhány csomót tartalmaz, mely kanállal könnyen szétnyomható. A lencse puha, kellően átfőtt, jól rágható, rágási maradékot nem ad.
Illat: A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van, arra jellemző. A főtt lencse, a hagyma és a savanykás illat jól érezhető.
Íz: A leves fűszerezése közel megfelelő, édeskés-savanykás, a hagyma íze kissé túlzó, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

Sonkás rakott tészta sajttal (287 g /adag)

Külső megjelenés: Tetszetős megjelenésű, kocka alakban adagolt étel. Teteje jellemzően sült, pirítási foltokkal, metszéslapján a rétegek közel megfelelően beazonosíthatók. Tésztaréteg, sonkakocka látható rétegelve, melyet a törtfehér színű mártás teljesen bevon. Néhány fekete fűszerszemcse látható, az összetevők aránya megfelelő.
Állomány: Az étel könnyen vágható, a tészta kissé túlfőtt, a sonka rugalmasan puha, a mártás megfelelően sűrű, kellően krémes, a pirult sajt jól rágható.
Illat: A sonka füstölt illata dominál, a mártás és a sajt savanykás illata jól érezhető.
Íz: A sajt íze harmonikusan érződik, kissé savanykás, enyhén füstölt, kellően fűszerezett étel. Ízletes, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >