Pest-vármegye - 129. számú vizsgálat - Semmelweis Egyetem Élelmezés (Balassa Főzőkonyha) - Budapest VIII. kerület
Pest-vármegye - 129. számú vizsgálat - Semmelweis Egyetem Élelmezés (Balassa Főzőkonyha) - Budapest VIII. kerület
129. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Semmelweis Egyetem Élelmezés (Balassa Főzőkonyha)
(1083 Budapest-VIII. kerület, Balassa utca 8.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,5 pont |
Menü: Lencseleves, Sonkás rakott tészta sajttal, Alma
Mintavétel ideje: 2022.11.07.
Korosztály: 18-99 éves
Mintavételi alap : 648 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
EUREST Étteremüzemeltető Kft
(1117 Budapest, Irinyi József utca 4-20 B.em 5.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Lencseleves (475 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, drappos világosbarna színű, tetején kellő mennyiségű narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. Benne viszonylag sok, barnaszínű egész lencseszemek és néhány szétfőtt, valamint apróra vágott vöröshagymakocka látható. A leveslé fehér apró pöttyöket, néhány sűrítésből származó csomót, valamint fekete fűszerszemcséket tartalmaz. |
Állomány: | Az alaplé közel megfelelő sűrűségű, sok sűrítésből eredő apró fehér pöttyöt, valamint néhány csomót tartalmaz, mely kanállal könnyen szétnyomható. A lencse puha, kellően átfőtt, jól rágható, rágási maradékot nem ad. |
Illat: | A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van, arra jellemző. A főtt lencse, a hagyma és a savanykás illat jól érezhető. |
Íz: | A leves fűszerezése közel megfelelő, édeskés-savanykás, a hagyma íze kissé túlzó, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. |
Sonkás rakott tészta sajttal (287 g /adag)
Külső megjelenés: | Tetszetős megjelenésű, kocka alakban adagolt étel. Teteje jellemzően sült, pirítási foltokkal, metszéslapján a rétegek közel megfelelően beazonosíthatók. Tésztaréteg, sonkakocka látható rétegelve, melyet a törtfehér színű mártás teljesen bevon. Néhány fekete fűszerszemcse látható, az összetevők aránya megfelelő. |
Állomány: | Az étel könnyen vágható, a tészta kissé túlfőtt, a sonka rugalmasan puha, a mártás megfelelően sűrű, kellően krémes, a pirult sajt jól rágható. |
Illat: | A sonka füstölt illata dominál, a mártás és a sajt savanykás illata jól érezhető. |
Íz: | A sajt íze harmonikusan érződik, kissé savanykás, enyhén füstölt, kellően fűszerezett étel. Ízletes, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |