null Pest vármegye - 09. számú vizsgálat - Aranyalma Tagóvoda - Dunakeszi

Pest vármegye - 09. számú vizsgálat - Aranyalma Tagóvoda - Dunakeszi

Pest vármegye - 09. számú vizsgálat - Aranyalma Tagóvoda - Dunakeszi

09. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Aranyalma Tagóvoda
(2120 Dunakeszi, Dr. Legindi István utca 3.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,5 pont

Menü: Paradicsomleves, Zöldséges bulgur, rántott nuggets, Vitaminsaláta

Mintavétel ideje: 2023.04.13.

Mintavételi alap : 70 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hungast Vital Kft.
(1119 Budapest, Fehérvári út 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (261 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé pirosasnarancssárga, tetején megfelelő mennyiségű piros zsiradékcsepp gyöngyözik. Néhány apró fekete fűszerszemcsét tartalmaz. A levesbetét halványsárga betűtészta, zömében épek, mennyisége megfelelő, tetszetős.
Állomány: Az alaplé megfelelően sűrített, hígan folyó, homogén, csomómentes. A levesbetét puha, kissé túlfőtt.
Illat: A levesben a paradicsom illata intenzív, enyhén lisztes illatú, savanykás-édeskés, jellegzetes.
Íz: A leves paradicsomos íze mellett, édes-savanykás. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

 

Zöldséges bulgur, rántott nuggets (189 g + 58 g / adag)

Külső megjelenés: A bulgur jellegzetes alakú, sárgás-krémszínű, pergős, melyben zöldborsó, sárgarépa kocka és kukoricaszemek találhatók. Felülete kissé fényes, nem kiszáradt, különálló szemekből áll. A feltét 2 darab préselt, formázott panírozott húskészítmény. Világosbarnára sült, vágási felülete szürke, pépes jellegű, a panír teljesen fedi.
Állomány: A zöldséges bulgur zömében pergős, néhány apró csomót tartalmaz, melyek villával könnyen szétnyomhatók. A bulgur és a zöldségek is kellően puhák, átfőttek. A nuggets kellően átsült, a panír kissé visszapuhult, belseje könnyen rágható.
Illat: A bulgur gyengén fűszerezett, a zöldségek édeskés illatával jól harmonizál. A nuggets olajban sült termékre jellemző, enyhén fűszeres, natúr jellegű.
Íz: A zöldséges bulgur jellegzetesen natúr, a zöldségek és a gabona íze jól harmonizál. A nuggets olajban sült íze dominál, kevésbé fűszeres, natúr jellegű. A bírált étel, az elnevezéssel összhangban van. A só ízfokozó hatása kissé gyengébben érvényesül.

Vitaminsaláta (57 g / adag)

Külső megjelenés: A savanyúság fehérkáposzta csíkokból, és sárgarépa szeletekből áll. Alján kevés felöntőlé látható. Tetszetős.
Állomány: A zöldségek friss érzetűek, ropogósak, jól rághatók, nem elpuhultak.
Illat: Savanykás-édeskés, a káposzta mellett a kömény illata intenzíven érezhető, tiszta.
Íz: Savanyú-édeskés, harmonikus, friss érzetű. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Paradicsomleves

  • paradicsom, sűrített
  • cukor, kristály
  • vöröshagyma, tisztított
  • zellergumó, tisztított, kocka
  • liszt, búza, BL-55
  • olaj, napraforgó
  • száraztészta, 4 tojásos. ABC
  • só, jódozott
  • bors, fekete, őrölt
  • víz, ivó

Csirke nuggets

  • csirke nuggets, fagyasztott
  • olaj, napraforgó

Zöldséges bulgur

  • bulgur
  • vöröshagyma, tisztított
  • mexikói zöldségkeverék, fagyasztott
  • petrezselyemzöld, fagyasztott
  • bors, fekete, őrölt
  • só, jódozott
  • olaj, napraforgó
  • víz, ivó

Házi vegyes saláta

  • fejeskáposzta, tisztított
  • kígyóuborka, friss
  • vöröshagyma, tisztított
  • paprika, zöld, friss
  • cukor, kristály
  • sárgarépa, tisztított
  • ecet 10 %
  • só, jódozott
  • köménymag, őrölt
  • bors, fekete, őrölt
  • víz, ivó

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >