Pest vármegye - 08. számú vizsgálat - Szemere Pál Általános Iskola - Tálalókonyha - Pécel
Pest vármegye - 08. számú vizsgálat - Szemere Pál Általános Iskola - Tálalókonyha - Pécel
08. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Szemere Pál Általános Iskola - Tálalókonyha
(2119 Pécel, Kossuth tér 7.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 17,7 pont |
Menü: Gulyásleves, Metélt tészta, mákszórattal, Fehérkenyér, Alma
Mintavétel ideje: 2023.06.08.
Mintavételi alap : 300 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-15 éves
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Ady Főzőkonyha
(1204 Budapest, Ady Endre u. 98.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Gulyásleves (434 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, fűszerpaprikától barnás-narancssárgára színezett, tetején megfelelő mennyiségű narancsos-piros zsiradékcsepp gyöngyözik. A hús közel azonos alakúra, különböző méretűre darabolt, néhol zsíros-inas részt is tartalmaz. A sárgarépa és fehér gyökérzöldség kockák mellett nagyobb burgonya darabok láthatók. A levesben kevés apró csipetke, valamint piros és fekete fűszerszemcse található. |
Állomány: | A leves megfelelő sűrűségű, viszonylag sok zöldségfoszlányt tartalmaz. A hús puha, de néhol inas, a burgonya szétmálló, a zöldségek túlfőttek, a levesbetét kellően átfőtt. |
Illat: | A leves illata jellegzetes, de intenzitása gyenge. |
Íz: | A leves jellegzetesen fűszerezett, de kissé gyenge, íztelen, kevésbé érzhető a só ízfokozó hatása. |
Metélt tészta, mákszórattal (276 g + 54 g / adag)
Külső megjelenés: | A tészta jellegzetes metélt, vajsárga színű, nem törmelékes, felülete fényes, enyhén olajos. A szórat szürkés színű, mely sötétebb mákszemekből, és fehér porcukor keverékéből áll. A mák néhány csomót tartalmaz, mely könnyen szétmállik, a porcukor több apró, kemény csomót tartalmaz. A tészta és a szórat külön kínált, mennyiségük arányos, megfelelő. |
Állomány: | A tészta kellően átfőtt, rugalmasan puha. A mák könnyen rágható, a porcukor csomók kemények, de szájban jól olvadó, nem teljesen homogén. |
Illat: | A főtt tészta jellegzetesen natúr illata érezhető. A szóratban a mák jellegzetesen olajos, karakteres, tiszta, nem avas, nem dohos. |
Íz: | A tészta natúr íze a szórat édes, karakteres mák ízével jól harmonizál. |