null Pest vármegye - 07. számú vizsgálat - Lázár Vilmos Általános Iskola - TÁLALÓKONYHA - Budapest

Pest vármegye - 07. számú vizsgálat - Lázár Vilmos Általános Iskola - TÁLALÓKONYHA - Budapest

Pest vármegye - 07. számú vizsgálat - Lázár Vilmos Általános Iskola - TÁLALÓKONYHA - Budapest

07. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Lázár Vilmos Általános Iskola
(1202 Budapest, Lázár utca 20. (Lázár Vilmos Ált. Iskola))

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 20,0 pont

Menü: Gombakrémleves, Sült csirkecomb, rizs

Mintavétel ideje: 2023.06.07.

Mintavételi alap : 185 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Ady Főzőkonyha
(1204 Budapest, Ady Endre u. 98. eatKID Kft.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gombakrémleves (277 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé egyenletes szürkésbarna színű, tetején kellő mennyiségű zsiradékcsepp gyöngyözik. Több apró gombafoszlányt, fűszerszemcséket, valamint fehér apró pöttyöket tartalmaz. A levesbetét vajszínű csigatészta, mennyisége megfelelő. Tetszetős.
Állomány: A leves megfelelő sűrűségű, krémes, csomómentes. A levesbetét puha, kellően átfőtt, jól rágható.
Illat: Gombakrémlevesre jellemző, telt, aromás, harmonikus.
Íz: A levesben a gomba íze könnyen felismerhető, telt, aromás, harmonikusan fűszerezett. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Ízletes.

 

Sült csirkecomb, rizs (128 g + 261 g / adag)

Külső megjelenés: A sült csirkecomb megfelelően elválasztott, bőrös, világosbarnára pirult, felületén sötét fűszerszemcsék láthatók. A rizs törtfehér színű, fényes felületű, kerek rizsszemekből áll, néhány kisebb csomót tartalmaz, mely villával könnyen szétnyomható. Tetszetős fogás.
Állomány: A csirkecomb kellően átsült, rugalmasan puha, szaftos, könnyen rágható. A rizs pergős, nem zsíros, nem száraz, jól rágható, nyelhető.
Illat: A sült csirkecomb fűszeres illata telt, aromás, jellegzetes. A rizs natúr, tiszta illata jól érezhető.
Íz: A sült csirkecomb fűszeres, friss illata jól érezhető, harmonikus. A rizs natúr jellege harmonikus, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Egymást kiegészítve érik el a harmonikus ízhatást.

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/ anyaghányad nyilvántartás:

Gombakrémleves:

  • étolaj
  • tejföl 12 %
  • liszt
  • babérlevél
  • bors, fekete, őrölt
  • kakukkfű, morzsolt
  • rozmaring, őrölt
  • só, jódozott
  • vöröshagyma, kocka
  • zeller kocka, tisztított
  • gomba, mirelit, szeletelt

Sült csirkecomb

  • csirke felsőcomb
  • étolaj
  • bors, fekete, őrölt
  • fűszerpaprika
  • majoranna, morzsolt
  • só, jódozott
  • vöröshagyma, kocka

Petrezselymes rizs

  • étolaj
  • rizs
  • só, jódozott
  • petrezselyem zöld, mirelit

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >