null Pest vármegye - 06. számú vizsgálat - ELAMEN ZRT. Csontváry Étterem Csontváry Kosztka Tivadar Ált. Isk. - Budapest

Pest vármegye - 06. számú vizsgálat - ELAMEN ZRT. Csontváry Étterem Csontváry Kosztka Tivadar Ált. Isk. - Budapest

Pest vármegye - 06. számú vizsgálat - ELAMEN ZRT. Csontváry Étterem Csontváry Kosztka Tivadar Ált. Isk. - Budapest

06. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
ELAMEN ZRT. Csontváry Étterem Csontváry Kosztka Tivadar Ált. Isk.
(1181 Budapest, Kondor Béla sétány 10.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,7 pont

Menü: Zellerkrémleves (levesgyönggyel), Halrudacska petrezselymes rizzsel, Csalamádé

Mintavétel ideje: 2023.06.01.

Mintavételi alap : 200 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-10 éves

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Elamen Zrt. Csontváry Főzőkonyha
(1181 Budapest, Kondor Béla sétány 10.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zellerkrémleves (levesgyönggyel) (276 g + 8,3 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, világos drapp színű, a zöldség pürésített, néhány zeller rostot tartalmaz. A levesgyöngy világos drappos-sárga, alakjuk jellegzetes gömb, méretük közel azonos. Ép egész darabokból áll, felületük kissé olajos, megfelelő.
Állomány: Az alaplé jellegzetes sűrűségű, krémes, csomómentes, sűrítésből származó 1-2 fehér apró pöttyöt tartalmaz. A levesgyöngy ropogós, friss érzetű, a levesben megfelelően visszapuhul, de nem ázik szét.
Illat: A zeller illata könnyen beazonosítható, intenzitása közepes, enyhén savanykás illat érezhető. A levesgyöngy jellegzetes olajos illata érezhető, tiszta.
Íz: A zeller íze kevésbé intenzív, savanykás ízvilág jellemzi. A só ízfokozó hatása gyengén érvényesül. A levesgyöngy kissé olajos, natúr jellegű. A levessel harmonikus.

 

Halrudacska petrezselymes rizzsel (320 g / adag)

Külső megjelenés: Négy darab aranybarnára sült, panírral hiánytalanul borított, téglatest alakú 8x2x1 cm-es halrudacska. Metszéslapja törtfehér, a halhús rostjai könnyen felismerhetők, tetszetős. A hosszúszemű rizs pergős, felülete kissé olajos, törtfehér színű. nem kiszáradt, a zöldfűszerszemcsék jól láthatók.
Állomány: A panír kellően átsült, de visszapuhult, nem zsíros, nem vizes. A halhús puha, jól rágható, szálkamentes. A rizs kellően átfőtt, jól rágható, nem ragacsos.
Illat: Olajban sült panírozott halra jellemző illat érezhető, tiszta. A rizs natúr jellegű, a zöldfűszer illata enyhén érezhető.
Íz: Olajban sült, panírozott hal íz érezhető, mely a rizs natúr jellegével jól harmonizál. A zöldfűszer harmonikusan érezhető, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

Csalamádé (76,9 g / adag)

Külső megjelenés: Tetszetős megjelenésű savanyúság, ami fehérkáposzta csíkokból, uborka karikákból, felezett zöldparadicsom szeletekből, piros és narancssárga paprika darabokból áll. Felöntőlét nem tartalmaz, kissé száraz felületű.
Állomány: A fehérkáposzta harsogóan ropogós, a többi összetevő jól rágható, ropogós.
Illat: Illatában a fehérkáposzta dominál, a többi összetevő is jól beazonosítható. Harmonikusan savanyú, friss érzetű.
Íz: A felhasznált összetevőkre jellemző, megfelelően savanykás, kissé fűszerszegény, tiszta.

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >