Pest vármegye - 06. számú vizsgálat - ELAMEN ZRT. Csontváry Étterem Csontváry Kosztka Tivadar Ált. Isk. - Budapest
Pest vármegye - 06. számú vizsgálat - ELAMEN ZRT. Csontváry Étterem Csontváry Kosztka Tivadar Ált. Isk. - Budapest
06. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
ELAMEN ZRT. Csontváry Étterem Csontváry Kosztka Tivadar Ált. Isk.
(1181 Budapest, Kondor Béla sétány 10.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 18,7 pont |
Menü: Zellerkrémleves (levesgyönggyel), Halrudacska petrezselymes rizzsel, Csalamádé
Mintavétel ideje: 2023.06.01.
Mintavételi alap : 200 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-10 éves
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Elamen Zrt. Csontváry Főzőkonyha
(1181 Budapest, Kondor Béla sétány 10.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Zellerkrémleves (levesgyönggyel) (276 g + 8,3 g /adag)
Külső megjelenés: | Az alaplé opálos, világos drapp színű, a zöldség pürésített, néhány zeller rostot tartalmaz. A levesgyöngy világos drappos-sárga, alakjuk jellegzetes gömb, méretük közel azonos. Ép egész darabokból áll, felületük kissé olajos, megfelelő. |
Állomány: | Az alaplé jellegzetes sűrűségű, krémes, csomómentes, sűrítésből származó 1-2 fehér apró pöttyöt tartalmaz. A levesgyöngy ropogós, friss érzetű, a levesben megfelelően visszapuhul, de nem ázik szét. |
Illat: | A zeller illata könnyen beazonosítható, intenzitása közepes, enyhén savanykás illat érezhető. A levesgyöngy jellegzetes olajos illata érezhető, tiszta. |
Íz: | A zeller íze kevésbé intenzív, savanykás ízvilág jellemzi. A só ízfokozó hatása gyengén érvényesül. A levesgyöngy kissé olajos, natúr jellegű. A levessel harmonikus. |
Halrudacska petrezselymes rizzsel (320 g / adag)
Külső megjelenés: | Négy darab aranybarnára sült, panírral hiánytalanul borított, téglatest alakú 8x2x1 cm-es halrudacska. Metszéslapja törtfehér, a halhús rostjai könnyen felismerhetők, tetszetős. A hosszúszemű rizs pergős, felülete kissé olajos, törtfehér színű. nem kiszáradt, a zöldfűszerszemcsék jól láthatók. |
Állomány: | A panír kellően átsült, de visszapuhult, nem zsíros, nem vizes. A halhús puha, jól rágható, szálkamentes. A rizs kellően átfőtt, jól rágható, nem ragacsos. |
Illat: | Olajban sült panírozott halra jellemző illat érezhető, tiszta. A rizs natúr jellegű, a zöldfűszer illata enyhén érezhető. |
Íz: | Olajban sült, panírozott hal íz érezhető, mely a rizs natúr jellegével jól harmonizál. A zöldfűszer harmonikusan érezhető, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |
Csalamádé (76,9 g / adag)
Külső megjelenés: | Tetszetős megjelenésű savanyúság, ami fehérkáposzta csíkokból, uborka karikákból, felezett zöldparadicsom szeletekből, piros és narancssárga paprika darabokból áll. Felöntőlét nem tartalmaz, kissé száraz felületű. |
Állomány: | A fehérkáposzta harsogóan ropogós, a többi összetevő jól rágható, ropogós. |
Illat: | Illatában a fehérkáposzta dominál, a többi összetevő is jól beazonosítható. Harmonikusan savanyú, friss érzetű. |
Íz: | A felhasznált összetevőkre jellemző, megfelelően savanykás, kissé fűszerszegény, tiszta. |