null Pest megye - 92. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Fót

Pest megye - 92. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Fót

Pest megye - 92. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Fót

92. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Főzőkonyha
(2151 Fót, Szent Benedek utca 9-11.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,2 pont

 

 

Menü: Rozmaringos burgonyakrémleves, tortilla chipsszel, Zöldséges csirkeragu bulgurral, Mandarin

 

Mintavétel ideje: 2021. február 17.

Mintavételi alap : 1618 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 10-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Fóti Gazdasági Ellátó Szervezet
(2151 Fót, Dózsa György út 12-14.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Rozmaringos burgonyakrémleves, tortilla chipsszel (375g + 14 g /adag)

Külső megjelenés:

A leves elnevezéssel harmonizáló, világossárga színű, apró burgonya darabkákat tartalmaz, zöld fűszerszemcse nem látható. Dúsításként tortilla chips található külön csomagolva, mennyisége megfelelő, a levessel harmonizál.
Háromszög alakú, 50x50x50 mm-es nagyságú, egyenletesen vastag, narancsos színű, fekete fűszerszemcsékkel. A tálalt fogás tetszetős.

Állomány:

A krémleves jellegzetes, sűrűn folyó, csomómentes, csak egy-két kisebb burgonya darabkát tartalmaz. A tortilla chips roppanós, friss érzetű, a leves állományát jól kiegészíti.

Illat:

A burgonya és a hagyma illata mellett a rozmaring jól érezhető. Savanykás, babérlevélre emlékeztető illat is érződik. Harmonikus.

Íz:

A burgonya és a hagyma íze dominál a rozmaring és a babérlevélre emlékeztető savanykás íz mellett. A levesben a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül, de a tortilla chips sós-fűszeres ízével harmonizál, kiegészítik egymást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldséges csirkeragu bulgurral (389 g/adag)

Külső megjelenés:

A bulgur drappos színű, felületén barna csíkkal. Egyenletes nagyságú szemekből áll. A húsétel zöldes-vajszínű szaftjában különböző méretű húsdarabok, hullámos felületű sárgarépa szeletek, zöldborsó, apró cukkini kockák és hagyma darabkák
láthatóak. A hús kevésbé jól tisztított, az étel tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

A bulgur kellően puha, rugalmasan roppanó, jól rágható. A raguban a hús kellően puha, a répa és a cukkini túlfőtt, a zöldborsó vegyes állományú, néhány darab kissé keményebb.

Illat:

A bulgur natúr, tiszta, a zöldséges-fűszeres, hagymás hús illatával harmonizál. A kakukkfű és a rozmaring illata jól érezhető.

Íz:

A bulgur ízletes. A ragu kissé savanykás, a zöldségek és a fűszerek íze harmonizál a hússal. A rozmaring íze kissé dominánsabb, közel harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandarin (67 g/adag)

Külső megjelenés:

Egy darab jellemző formájú, 60 mm átmérőjű, élénk narancssárga színű mandarin. Ép, egészséges, érettnek tűnő, szennyeződéstől mentes gyümölcs. A héj vékony, könnyen hámozható, a gyümölcshús telt.

Állomány:

A mandarin könnyen hámozható, a gyümölcs lédús, könnyen rágható.

Illat:

Aromás, jellegzetes, karakteres, édeskés-savanykás.

Íz:

Jellegzetesen édeskés-savanykás, karakteres, aromás.

 

 

 

 

 

 


 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Rozmaringos burgonyakrémleves

  • margarin
  • burgonyakeményítő
  • rozmaring, őrölt
  • só, jódozott
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • burgonya

Zöldséges csirkeragu

  • csirkecomb filé
  • feketebors, őrölt
  • kakukkfű, morzsolt
  • rozmaring, őrölt
  • só, jódozott
  • fokhagyma 
  • vöröshagyma
  • zöldborsó, mirelit
  • étolaj
  • főzőkrém
  • cukkinikocka, mirelit
  • sárgarépa, mirelit

Bulgur

  • bulgur
  • só, jódozott
  • olaj

Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >