null Pest megye- 90. számú vizsgálat - Jászai konyha - Monor

Pest megye- 90. számú vizsgálat - Jászai konyha - Monor

Pest megye- 90. számú vizsgálat - Jászai konyha - Monor

90. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Jászai Konyha - Főzőkonyha
(2200 Monor, Jászai Mari tér 1/a.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,2 pont

 

 

Menü: Pirított tésztaleves, Húsgombóc paradicsommártással és teljes kiőrlésű kenyérrel

A kitálalt menüről fényképfelvétel nem érkezett be.
 

Mintavétel ideje: 2020. december 08.

Mintavételi alap : 1075 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-6 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
KÖVÁL Közüzemi és Vállalkozási Nonprofit Zrt.
(2200 Monor, Kossuth Lajos út 147.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Pirított tésztaleves (410,0 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, pirospaprikától narancsosra színezett, tetején több narancsos-piros színű zsiradékcsepp gyöngyözik. A levesben sok 10 mm-es hasábokra darabolt, 4-9 cm hosszúságú sárgarépa, fehérrépa,
zeller, kevés hagymakocka, és zöldpaprika darabka látható. A zeller kevésbé jól tisztított. A levesbetét viszonylag sok, apró hullámos szélű eperlevél. Zöld és fekete fűszerszemcsét tartalmaz.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, jellegének megfelelő. A zöldség enyhén roppanós, kellően átfőtt. A pirított tészta rugalmasan puha, egyenletesen pirított, majd főzés hatására visszapuhult.

Illat:

Zöldséges, paprikás, hagymás, köményes illat harmonikusan érezhető.

Íz:

Harmonikus, ízletes, hagymás köményes. A só ízfokozó hatása kellően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Húsgombóc paradicsommártással (91g + 430g /adag)

Külső megjelenés:

A mártás sűrű, kissé fakó narancsos-piros színű, benne apró fekete és zöld fűszerszemcsék, valamint apró zöldségdarabkák találhatók. Az egy darab húsgombóc 5-6 cm átmérőjű, közel gömbölyű, darált húspép és rizsszemek keveréke.
Jellegzetes pirospaprikától narancsos barnásra színezett, külseje sült. Tetszetős.

Állomány:

A mártás sűrű, csomómentes, a gombóc jól összeálló, kellően átfőtt, külseje sült, nem széteső. Rágási maradékot nem ad.

Illat:

A mártás édeskés, savanykás, jellegének megfelelő. A húsgombóc fűszeres főtt hús, főtt rizs illatú, harmonikus.

Íz:

A paradicsommártás jellegzetes, édeskés-savanykás. A húsgombóc intenzíven fűszeres, a mártással együtt harmonikus, kiegészítik egymást, ízletes. A só ízfokozó hatása kellően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljes kiőrlésű kenyér (43,0 g /adag)

Külső megjelenés:

Egy szelet formában sült kenyér, kenyértípusra jellemzően sötétebb héjú, matt felületű, visszapuhult. Talpa tiszta, szennyeződéstől mentes. A bélzet jól átsült, közel egyenletesen lazított, néhány nagyobb légüreget tartalmaz,
héjrésztől nem válik el.

Állomány:

A bélzet jól átsült, csomómentes, rugalmas, közel egyenletesen lazított, jól rágható.

Illat:

Aromás, kenyérfajtára jellemzően kissé savanykás, harmonikus.

Íz:

Aromás, harmonikus, jellemzően enyhén savanykás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A kitálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >