null Pest megye- 88. számú vizsgálat - Klapka György Általános iskola - Főzőkonyha - Isaszeg

Pest megye- 88. számú vizsgálat - Klapka György Általános iskola - Főzőkonyha - Isaszeg

Pest megye- 88. számú vizsgálat - Klapka György Általános iskola - Főzőkonyha - Isaszeg

88. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Klapka György Általános iskola - Főzőkonyha
(2117 Isaszeg, Kossuth Lajos utca 85.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,8 pont

 

 

Menü: Grízgaluska leves, Finomfőzelék fasírttal és félbarna kenyérrel

A kitálalt menüről fényképfelvétel nem érkezett be.
 

Mintavétel ideje: 2020. november 24.

Mintavételi alap : 64 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Eatrend Kft.
(2730 Albertirsa ,Pesti út 65.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Grízgaluska leves (331,0 g /adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos, sárga színű, benne sok hosszúkás grízgaluska, sok apró karalábékocka és különböző alakú sárgarépa darab található. Tetején kevés világos zsiradékcsepp gyöngyözik, néhány zöldfűszer-szemcsét is tartalmaz.
Tetszetős.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek enyhén túlfőttek, a grízgaluska rugalmas, kellően átfőtt.

Illat:

Kellemesen aromás, fűszeres, a felhasznált zöldségekre jellemző, harmonikus.

Íz:

Ízletes, zöldséglevesre jellemző, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finomfőzelék fasírttal (341g + 64g /adag)

Külső megjelenés:

Az alapszósz jellegének megfelelő, halvány drappos-sárga színű, fényes felületű. A sűrítés csomómentes, a zöldborsó szemek épek, különböző méretű sárgarépa kockák, valamint zöldfűszer-szemcsék láthatók. Tetszetős.
A feltét formázott, jellegzetes gömb alakú, sötétbarnára sült fasírtgolyó.

Állomány:

Az alapszósz jellegénél kissé hígabb, a zöldborsó vegyes állományú, a sárgarépa kissé túlfőtt, néhány apró, sűrítésből eredő csomót tartalmaz. A feltét megfelelően átsült, külseje kérges, kemény, kissé nehezen rágható. A
belseje nem homogén, több ín és kötőszöveti hártyadarabot tartalmaz, rágási maradékot ad. Tapintásra olajos érzetű, vágáskor olajcsepp kiválás jelenik meg a felületén.

Illat:

Kissé jellegtelen, a sárgarépa és zöldborsó illata kevésbé érződik, édeskés A feltét fűszeres, fokhagymás, olajban sült termékre jellemző. Kissé használt étolajra emlékeztető szag érezhető, nem teljesen friss érzetű.
Kevésbé harmonikus.

Íz:

Édes, kissé jellegtelen, a zöldségek íze kevésbé érezhető. A só ízfokozó hatása nem érvényesül, nem teljesen harmonikus. A feltét olajban sült termékre jellemző, fűszerszegény, kenyér íze érződik benne, nem harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Félbarna kenyér (29,0 g /adag)

Külső megjelenés:

Formában sült, fél szelet kenyér, héja visszapuhult, barnára sült, alja világosabb, tiszta, szennyeződéstől mentes. A bélzet sok kisebb-nagyobb légüreget tartalmaz, viszonylag egyenletesen lazított, világos színű, benne néhány világosbarna korpaszemcse látható.

Állomány:

Rugalmas, csomómentes, közel egyenletesen lazított, a héja visszapuhult, kissé nehezen rágható.

Illat:

Jellegtelen, aromaszegény, enyhén savanykás.

Íz:

Jellegtelen, a só ízfokozó hatása nem érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Grízgaluskaleves

  • ételízesítő
  • zöldborsó, mirelit
  • zellerzöld
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • petrezselyemgyökér
  • só, jódozott
  • tojás
  • búzadara
  • zeller
  • petrezselymzöld, csomós

Finomfőzelék

  • liszt
  • kristálycukor
  • só, jódozott
  • petrezselyemzöld
  • zöldségkeverék finomfőzelékhez
  • olaj
  • tej, 1,5%

Fasírt

  • sertés apróhús
  • csirkecomb filé
  • zsemlemorzsa
  • félbarna kenyér
  • bors, fekete
  • fűszerpaprika
  • só, jódozott
  • fokhagmya
  • vöröshagyma
  • olaj
  • tojás

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >