null Pest megye - 86. számú vizsgálat - Napközi Konyha Főző-Tálaló - Szentendre

Pest megye - 86. számú vizsgálat - Napközi Konyha Főző-Tálaló - Szentendre

Pest megye - 86. számú vizsgálat - Napközi Konyha Főző-Tálaló - Szentendre

86. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Napközi Konyha Főző-Tálaló (2000 Szentendre, Bajcsy Zsilinszky u.6. .)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,7 pont

 

 

Menü: Erőleves tésztával, Burgonyafőzelék sült virslivel, TúróRudi

 

Mintavétel ideje: 2019. december 10.

Mintavételi alap : 650 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 éves korosztály

A főzőkonyha neve, címe :
Városi Szolgáltató Nonprofit Kft.
(2000 Szentendre, Szabadka u. 9.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Erőleves tésztával (260 g/adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé áttetsző, sötétebb sárga színű, tetején kevés világos zsiradékcsepp gyöngyözik, néhány apró zöldfűszer szemcse látható. A levesbetét hosszú cérnametélt.

Állomány:

Az alaplé jellegzetes, hígan folyó, a levesbetét kissé túlfőtt, enyhén szétmálló.

Illat:

A leves kissé jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető illat dominál.

Íz:

Intenzív ételízesítő jellegű íz dominál, kissé jellegtelen, üres. Összhatásában nem kellően harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burgonyafőzelék sült virslivel (340 g +47 g /adag)

Külső megjelenés:

Sárgásfehér színű alapszószban különböző méretű és alakú élénksárga, rosszul tisztított burgonya darabok, valamint apró fekete fűszerszemcsék láthatók. Nem túl tetszetős, az étel egy tömbbe összeálló, a burgonya héjas, csírás, néhány elszíneződött. Az 1 szál virsli egyenletesen, megfelelően pirított, középbarna színű, tetszetős.

Állomány:

A főzelék nagyon sűrű, az alapszósz összeáll, a burgonya változó állományú. A virsli melegen rugalmas, nyomásra
levet enged, szaftos, rágási maradékot ad.

Illat:

A savanyú illat dominál, kellően fűszeres, a babér illata jól érződik. A virsli, füstölt, fűszeres, kellemes.

Íz:

Intenzíven savanyú, a babérlevél jól érződik. A burgonyán rossz tárolásból adódó mellékíz érezhető. A virsli füstölt, megfelelően fűszerezett, borsos. Összhatásában az étel nem kellően harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

TúróRudi (28,75 g /adag)

Külső megjelenés:

Kevésbé fényes felületű, sötétbarna színű, felülete kissé foltos, karcolt, farkas talpazású, ép, egész, közel henger alakú, túrókorpusz tartalmú termék.

Állomány:

A bevonat 20°C-on roppanva törik, szájban jól olvadó, sima. A korpusz krémes, jól kidolgozott, a túrószemcsék érezhetők.

Illat:

Édeskés, savanykás, enyhén citromos illatú a korpusz, ami jól harmonizál a bevonat kakaós, édes illatával.

Íz:

Jellegzetesen édeskés-savanykás, zamatos, harmonikus. A bevonat jól harmonizál a túrótöltelék savanykás, citromos ízével.

 

 

 

 

 

 



 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt ételhez tartozó anyaghányad-nyilvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >