Pest megye - 86. számú vizsgálat - Napközi Konyha Főző-Tálaló - Szentendre
Pest megye - 86. számú vizsgálat - Napközi Konyha Főző-Tálaló - Szentendre
86. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(2000 Szentendre, Bajcsy Zsilinszky u.6. .)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,7 pont |
Menü: Erőleves tésztával, Burgonyafőzelék sült virslivel, TúróRudi
Mintavétel ideje: 2019. december 10.
Mintavételi alap : 650 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-14 éves korosztály
A főzőkonyha neve, címe :
Városi Szolgáltató Nonprofit Kft.
(2000 Szentendre, Szabadka u. 9.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Erőleves tésztával (260 g/adag)
Külső megjelenés: |
Az alaplé áttetsző, sötétebb sárga színű, tetején kevés világos zsiradékcsepp gyöngyözik, néhány apró zöldfűszer szemcse látható. A levesbetét hosszú cérnametélt. |
Állomány: |
Az alaplé jellegzetes, hígan folyó, a levesbetét kissé túlfőtt, enyhén szétmálló. |
Illat: |
A leves kissé jellegtelen, ételízesítőre emlékeztető illat dominál. |
Íz: |
Intenzív ételízesítő jellegű íz dominál, kissé jellegtelen, üres. Összhatásában nem kellően harmonikus.
|
Burgonyafőzelék sült virslivel (340 g +47 g /adag)
Külső megjelenés: |
Sárgásfehér színű alapszószban különböző méretű és alakú élénksárga, rosszul tisztított burgonya darabok, valamint apró fekete fűszerszemcsék láthatók. Nem túl tetszetős, az étel egy tömbbe összeálló, a burgonya héjas, csírás, néhány elszíneződött. Az 1 szál virsli egyenletesen, megfelelően pirított, középbarna színű, tetszetős. |
Állomány: |
A főzelék nagyon sűrű, az alapszósz összeáll, a burgonya változó állományú. A virsli melegen rugalmas, nyomásra |
Illat: |
A savanyú illat dominál, kellően fűszeres, a babér illata jól érződik. A virsli, füstölt, fűszeres, kellemes. |
Íz: |
Intenzíven savanyú, a babérlevél jól érződik. A burgonyán rossz tárolásból adódó mellékíz érezhető. A virsli füstölt, megfelelően fűszerezett, borsos. Összhatásában az étel nem kellően harmonikus. |
TúróRudi (28,75 g /adag)
Külső megjelenés: |
Kevésbé fényes felületű, sötétbarna színű, felülete kissé foltos, karcolt, farkas talpazású, ép, egész, közel henger alakú, túrókorpusz tartalmú termék. |
Állomány: |
A bevonat 20°C-on roppanva törik, szájban jól olvadó, sima. A korpusz krémes, jól kidolgozott, a túrószemcsék érezhetők. |
Illat: |
Édeskés, savanykás, enyhén citromos illatú a korpusz, ami jól harmonizál a bevonat kakaós, édes illatával. |
Íz: |
Jellegzetesen édeskés-savanykás, zamatos, harmonikus. A bevonat jól harmonizál a túrótöltelék savanykás, citromos ízével. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
A feltálalt ételhez tartozó anyaghányad-nyilvántartás nem érkezett be.