null Pest megye - 85. számú vizsgálat - 1. sz. Iskola Főző- és kiszállítókonyha - Budaörs

Pest megye - 85. számú vizsgálat - 1. sz. Iskola Főző- és kiszállítókonyha - Budaörs

Pest megye - 85. számú vizsgálat - 1. sz. Iskola Főző- és kiszállítókonyha - Budaörs

85. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
1. sz. Iskola Főző- és kiszállítókonyha (2040 Budaörs, Hársfa utca 29.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,3 pont

 

 

Menü: Brokkolikrémleves pirított magvakkal, Savanyú vetrece tarhonyával

A feltálalt menüsorról nem érkezett befényképfelvétel.

Mintavétel ideje: 2019. november 25.

Mintavételi alap : 1232 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Julienne Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.
(1165 Budapest, Újszász utca 45/b O.em 103772/29.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Brokkolikrémleves pirított magvakkal (291 g +10 g/adag)

Külső megjelenés:

A leves elnevezéssel harmonizáló, világoszöld színű, apró brokkoli darabkákat tartalmaz. Dúsításként pirított olajos magvak - szezámmag, napraforgó - látható külön csomagolva. Mennyisége megfelelő, a levessel
harmonizál. Tetszetős.

Állomány:

A leves jellegéhez képest kissé hígabb, homogén, csomómentes. A pirított magvak ropogósak, könnyen rághatóak.

Illat:


A brokkoli illata jól érződik, kevésbé fűszeres, édeskés, kissé natúr jellegű. A szezámmag és a napraforgómag kellően pirított, a levessel harmonizálnak.

Íz:

Jellegzetes brokkoli ízű, a pirított magvakkal megfelelően harmonizál. Kellően érvényesül a só ízfokozó hatása, kissé fűszerszegény.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savanyú vetrece tarhonyával (226 g + 263 g /adag)

Külső megjelenés:

A gépi tarhonya egyenletes középbarnára pirított, felülete kevés zsiradéktól fényes, apró piros fűszerszemcséket tartalmaz. Kissé töredezett. A savanyú vetrece narancsos színű sűrű mártás tejtermék pöttyökkel,
több sűrítésből eredő csomót tartalmaz. A sertéshús kockák közel azonos méretűek, jól tisztítottak. Viszonylag sok pirított húsos szalonnakockát és hagymaszeletet tartalmaz.

Állomány:

A tarhonya kellően átfőtt, rugalmasan puha, kissé vizes, zömében összetapadt. A szaft sűrű, több csomót tartalmaz. A hús kellően átfőtt, omlós, puha, a szalonnakocka könnyen rágható, a hagymaszeletek ízleléskor szétmállanak.

Illat:

A tarhonya kissé jellegtelen, fűszerszegény, natúr, íztelen. A vetrece savanykás, intenzíven fűszeres, a babérlevél, a hagyma és a bors karakteresen érződik. A körettel harmonizál.

Íz:

A tarhonya natúr, jellegtelen, íztelen. A vetrece savanykás, intenzíven fűszeres, de a sok csomó rontja az ízérzetet. Összhatásában kiegészítik egymást.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt menühöz tartozó anyaghányad-nyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >