null Pest megye - 82. számú vizsgálat - Ádám Jenő Általános Iskola és Zene Iskola Főzőkonyha - Szigetszentmiklós

Pest megye - 82. számú vizsgálat - Ádám Jenő Általános Iskola és Zene Iskola Főzőkonyha - Szigetszentmiklós

Pest megye - 82. számú vizsgálat - Ádám Jenő Általános Iskola és Zene Iskola Főzőkonyha - Szigetszentmiklós

82. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Ádám Jenő Általános Iskola és Zene Iskola Főzőkonyha (2310 Szigetszentmiklós, Szebeni utca 81/B)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 18,0 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves, Borsos tokány bulgurral, szilva

A feltálalt menüsorról nem érkezett befényképfelvétel.

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 17.

Mintavételi alap : 850 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Szigetszentmiklós Város Önkormányzat.
(2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos utca 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves (232 g/adag)

Külső megjelenés:

Tetszetős megjelenésű. Narancsos piros lében, megfelelő mennyiségű betűtészta látható, tetején piros zsírcsepp gyöngyözik.

Állomány:

A leves megfelelő állagú, homogén, a sűrítés egynemű, csomómentes. A betűtészta puha, kellően átfőtt.

Illat:

Kevésbé harmonikus, kissé aromaszegény, édeskés-savanykás, a paradicsomos illat gyengén érezhető.

Íz:

A paradicsom íze kevésbé intenzív, jellegének megfelelően savanykás-édeskés. Kevésbé aromás, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borsos tokány bulgurral (360 g /adag)

Külső megjelenés:

Tetszetős megjelenésű, de az étel nem teljesen harmonizál az elnevezéssel. A hús különböző méretű kockákra darabolt, nem csíkokra, viszonylag jól tisztított, kissé száraz, sötétebb barnás színű. A bulgur világos sárgás-barnás
színű, rajta kevés szaft, mely felpöndörödött növényi héjrészeket tartalmaz.

Állomány:

A bulgur rugalmasan puha, pergős, jól átfőtt.
A hús puha, omlós, nem zsíros, nem inas, jól rágható.

Illat:

A bulgur illata jellegzetes, intenzív, de nem tolakodó.
A tokány illata fűszerszegény, aromaszegény, gyenge.

Íz:

Gyengébben fűszeres, a bors íze kevésbé érződik. Összhatásában harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Szilva (93 g /adag)

Külső megjelenés:

Ép, egészséges, tiszta felületű, kártevőktől mentes, közel érett, kékes-bordós-lila színű gyümölcs.

Állomány:

A szilva kissé kemény, nem eléggé érett, héja nem kemény, jól rágható.

Illat:

Nem eléggé érett, aromaszegény, kissé jellegtelen, savanykás.

Íz:

Nem eléggé érett, aromaszegény, jellegtelen, íztelen. Nem harmonikus, fanyar.

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt menühöz tartozó anyaghányad-nyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >