null Pest megye - 75. számú vizsgálat - Mandulafa Óvoda Tálalókonyha - Gödöllő

Pest megye - 75. számú vizsgálat - Mandulafa Óvoda Tálalókonyha - Gödöllő

Pest megye - 75. számú vizsgálat - Mandulafa Óvoda Tálalókonyha - Gödöllő

75. számú vizsgálat (Tálalókonyha)

A mintavétel helye:
Mandulafa Óvoda Tálalókonyha
(2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel utca 2/A)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 15,1 pont

 

 

Menü: Hajdinás karalábéleves, pirított csirkecomb párolt rizzsel, savanyúság

Fotó: 

Mintavétel ideje: 2019. március 21.

Mintavételi alap: 36 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves

Főzőkonyha neve, címe: 

EVERFOOD Kft. Főzőkonyha
(2100 Gödöllő, Bercsényi u. 19.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Hajdinás karalábéleves (2,0 dl /adag)

Külső megjelenés:

Opálos sárgás zöldes színű alaplében, viszonylag sok karalábé kocka, hullámosan szeletelt sárgarépa karika, és megfelelő mennyiségű hajdina. A levesbetét nem tetszetős megjelenésű, többségében szétfőtt. Tetején kevés zöldfűszer szemcse és kevés egyenletesen eloszlatott színtelen zsiradékcsepp látható.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a zöldségek és a hajdina puha, túlfőtt. Néhány karalábé kocka kissé fás.

Illat:

Gyengén jellegzetes, gyengén fűszeres, nem kellően harmonikus. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Gyengén jellegzetes, fűszerszegény, nem harmonikus. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pirított csirkecomb párolt rizzsel (40 g + 10 dkg /adag)

Külső megjelenés:

A rizs jellemzően törtfehér színű, különböző alakú és méretű, néhány szem törött, sérült, kissé összetapadt, kissé olajos felületű. Különböző méretű és alakú, világos barnára sült bőrös csirke felsőcomb filé darab, fényes, zsírja kisült. Felületén közel egyenletes eloszlásban apró fűszerszemcsék láthatóak.

Állomány:

A rizs vegyes állományú, zömében kellően puha, néhány szem kissé keményebb, kevésbé átfőtt. Nem zsíros, nem száraz, kevésbé pergős, néhány, villával könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. A hús kellően átsült, puha, porhanyós. Nem zsíros, nem száraz, nehezen rágható részeket, csontszilánkot nem tartalmaz.

Illat:

A rizs natúr, jellegzetes gabona illata harmonikusan érződik. Idegen szagtól mentes. A sült hús illata, és a fűszerek illata harmonikusan érezhető.

Íz:

A rizs jellegzetes, harmonikus, a gabona tiszta, natúr íze érződik, megfelelő sóhasználat mellett. A sült hús íze, és a fűszerek íze harmonikusan kiegészítik egymást. Telt, aromás, friss. Idegen íztől mentes. Összhatásában ízletes, harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Savanyúság (5 dkg /adag)

Külső megjelenés:

Negyedelt és felezett, egészséges, kártevőktől mentes, jellegzetesen olajzöld színű uborka darabok.

Állomány:

Megfelelő állagú, ropogós, héja nem kemény.

Illat:

Nem kellően harmonikus, intenzíven savanyú, kissé tolakodó. Idegen szagtól mentes.

Íz:

Nem harmonikus, erősen savanyú, tolakodó, utóízében az édes íz kiérződik.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Hajdinás karalábéleves:

  • bors
  • teljes kiőrlésű búzaliszt
  • fokhagyma
  • fűszerpaprika
  • hajdina
  • karalábé
  • napraforgóolaj
  • petrezselyemgyökér
  • petrezselyemzöld
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • zellergumó

Pirított csirkecomb:

  • bors
  • csirkecombfilé
  • majoranna
  • napraforgóolaj

 Párolt rizs:

  • rizs (hántolt, fényezett)
  • vöröshagyma
  • napraforgóolaj

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >