null Pest megye – 55. számú vizsgálat – Nagykátai Város Napközi Otthonos Óvoda IV. telephely B Tálalókonyha

Pest megye – 55. számú vizsgálat – Nagykátai Város Napközi Otthonos Óvoda IV. telephely B Tálalókonyha

Pest megye – 55. számú vizsgálat – Nagykátai Város Napközi Otthonos Óvoda IV. telephely B Tálalókonyha

55. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Nagykátai Város Napközi Otthonos Óvoda IV. telephely B Tálalókonyha
(2760 Nagykáta, Dózsa György u. 24.)

 

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 12,2 pont

 

 

Menü: Csurgatott tojásleves, Zöldbabfőzelék natúr sertésszelettel,
Málnás-étcsokoládés zabszelet

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 26.

Mintavételi alap : 32 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 2,5-5,5 év

Főzőkonyha: Gyermekélelmezési Konyha
(2760 Nagykáta, Czakó András u. 1.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Csurgatott tojásleves  (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától barnás színárnyalatúra színezett, opálos  lében törtfehér színű tojásfoszlányok láthatók az alapléhez képest megfelelő mennyiségben. A leves alján fekete és piros fűszerszemcse, kis mennyiségben zöldfűszerdarab illetve apró méretű paprika és hagymadarabok láthatók. A leves tetején nagy mennyiségű narancsos zsiradék látható.
Állomány: Az alaplé megfelelő sűrűségű, csomómentes, nagy mennyiségű zsiradékot tartalmaz, így zsíros érzetű. A csurgatott tojásfoszlányok puhára főttek, laza szerkezetűek, kissé szétázottak.
Illat: A pirospaprika illata mellett a rántás illata dominál, a tojás illata nem érződik elég intenzíven.  Idegen illattól mentes.
Íz: Üres ízű, a nagy mennyiségű zsiradék miatt kevésbé élvezhető ízű. Nem friss érzetű, a só ízfokozó hatása nem érvényesül. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldbabfőzelék natúr sertésszelettel (2 dl + 8 dkg /adag)

 

Külső megjelenés:

A vajszínű főzelékalap tetején pirospaprikától narancsosra színezett zsiradékcseppek gyöngyöznek megfelelő mennyiségben, benne 1,5-2 cm-es méretűre vágott sárgás színű zöldbab látható.

1 db kb. 1-2 mm vastagságú 5x 5 cm-es jellemző formájú hússzelet felületén lisztbevonat látszik kisebb pirítási részekkel. Felülete pirult, alsó része főtt jellegű.
Állomány: A főzelék sűrűsége hígabb, a zöldbab nem főtt meg megfelelően és egyenletesen, kissé nyers érzetű. A hús kellően puha, átsült, de inkább főtt jellegű.
Illat: A főzelék jellegzetes illatú, enyhén savanykás, a rántás illata is érezhető. A hús inkább főtt húsra emlékeztető illatú, a liszt illata is érezhető. Idegen illattól mentes.
Íz: A zöldbabfőzelék kissé üres ízű, nem friss érzetű, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. A hús íztelen.  Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Málnás-étcsokoládés zabszelet

Külső megjelenés: 1 db 90 x 15x 30 mm-es hasáb alakú, jellemző gabonaszemekből, puffasztott gabonából álló, piros színű szárított gyümölcsdarabokat tartalmazó, kakaóporral barnásra színezett szelet. Szabályos alakú, nem sérült, fényes felületű.
Állomány: Jellegzetes, roppanós, ragacsos, kissé szájpadlásra tapadó.
Illat: Édes-gyümölcsös, kissé túlízesített, a málna és a csokoládéra emlékeztető illat túlzó. Idegen szagtól mentes.
Íz: Édes-kakaós ízű, harmonikus, de érezhető az gyümölcsaromára emlékeztető íz. Idegen íztől mentes.

 

Részletes összetétel/anyaghányad  :


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >