null Pest megye – 47. számú vizsgálat – Monor Gondozási Központ Tálalókonyha

Pest megye – 47. számú vizsgálat – Monor Gondozási Központ Tálalókonyha

Pest megye – 47. számú vizsgálat – Monor Gondozási Központ Tálalókonyha

47. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Monor Gondozási Központ Tálalókonyha
(2200 Monor, Dózsa György út 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,3  pont

 

 

Menü: Tarhonyaleves, Paradicsomos káposzta, fokhagymás pulykacomb
 

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 31.

Mintavételi alap : 150 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: felnőtt

Főzőkonyha: KÖVÁL Nonprofit Kft. Katona úti Óvoda telephely Főzőkonyha
(2200 Monor, Katona út 26.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Tarhonyaleves (3 dl/adag)

Külső megjelenés: Fűszerpaprikától barnás-pirosasra színezett, opálos alaplében megfelelően tisztított, egyenetlen és nagyméretűre darabolt narancsos sárgarépa, törtfehér petrezselyemgyökér és karalábé, vajsárga burgonyadarabok, és csekély mennyiségű gépi tarhonya látható . Tetején nagyobb mennyiségű zsiradék gyöngyözik, benne fekete fűszerszemcsék találhatóak.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó,a zöldségek mennyisége miatt a kelleténél sűrűbb. A petrezselyemgyökér fás részeket tartalmaz, a zöldségek puhák, jól átfőttek, némelyik túlfőtt, málló. A tarhonya mennyisége kevés, de megfelelően pirított, puhára főtt.
Illat: Jellemző, összhatásában a zöldségek és a zsiradék illata dominál. Minden idegen szagtól mentes.
Íz: Összhatásában jellemző  a zöldségek és a zsiradék íze dominál, enyhe ételízesítőre emlékeztető íz érezhető.  Minden idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paradicsomos káposzta, fokhagymás pulykacomb (4 dl + 8 dkg /adag)

Külső megjelenés: Paradicsomos ételre jellemző, megfelelő sűrűségű, piros színű alapszószban apró fekete borsszemek, egyenletesre darabolt üveges-törtfehér káposztacsíkok láthatók megfelelő és arányos mennyiségben. A paradicsomos káposzta tetején megfelelő mennyiségű zsiradék látható. A barna hússzeletek nem egyenletesre daraboltak, néhány zsírosabb részt tartalmazott. A fűszerezettsége egyenletes.
Állomány: A paradicsomos szósz megfelelő sűrűségű, a káposzta kellően megfőtt, roppanós, a sűrítés csomómentes, sima. A hús átsült, de néhány nehezebben rágható részt is tartalmaz.
Illat: Jellegzetes édeskés-savanykás, tiszta illatú paradicsomos káposzta jól harmonizál a fűszeres sülthús illatával. Idegen szagtól mentes.
Íz: A jellegzetes, paradicsomos-káposztás, édes savanykás ízű étel ízét harmonikusan kiegészíti a sülthús fűszeres íze. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad 149 adag :

Tarhonyaleves
Őrölt bors 0,28 csomag
Sómentes delikát 0,14 kg
Étolaj 0,29 l
Fűszerpaprika 0,045 kg
Liszt 0,23 kg
Petrezselyemgyökér 2,98 kg
Sárgarépa 8,94 kg
Só 0,11 kg
Tarhonya 1,79 kg
Vöröshagyma 0,74 kg
Zellergumó 0,74 kg

Paradicsomos káposzta
Bors 0,41 csomag
Só mentes delikát 0,23 kg
Étolaj 1,192 l
Fejeskáposzta 32,78 kg
Fűszerpaprika 0,045 kg
Köménymag 2,23 csomag
Kristálycukor 1,34 kg
Liszt 1,49 kg
Paradicsompüré 1,49 kg
Só 0,11 kg
Vöröshagyma 1,49 kg

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >