Pest megye- 11. vizsgálat - Általános Iskola és Óvoda Herceghalom
Pest megye- 11. vizsgálat - Általános Iskola és Óvoda Herceghalom
11. számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Általános Iskola és Óvoda Herceghalom (2053 Herceghalom, Gesztenyés u. 15.)
A menü minősítése:
kiválóan |
átlag |
átlagos |
ÁTLAG |
nem |
|
Menü: Tarhonya leves, mustáros, tejfölös csirkemáj, párolt rizs Mintavétel ideje: 2013. március 20. Főzőkonyha: SodexoMo Kft. – 5048 Goldmann Étterem |
|
Részletes érzékszervi minősítés:
Tarhonya leves (0,35 l/adag)
Külső megjelenés: |
Pirospaprikától színezett, híg sárgás-narancsos lében közel azonos méretű burgonyakockák, pirított gépi tarhonyagolyók, pici sárgarépa kockák, hagymadarabkák, zöldfűszerek. Tetején apró narancssárga zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé hígan folyó, a tarhonya puha, a krumpli vegyes állományú. Egy része túlfőtt, széteső, a másik része kellően főtt. |
Illat: |
Termékre jellemző, a pirospaprika illata dominál. |
Íz: |
Jellegtelen, gyenge, fűszer- és aromaszegény. |
Részletes összetétel: |
|
Mustáros, tejfölös csirkemáj (0,12 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Szürkészöld színű, sűrű mártásban, eltérő méretű csirkemájdarabok, hagymadarabkák, zöldfűszerdarabok, fűszerszemcsék. |
Állomány: |
A mártás sűrű, „szakadós”, a máj puha, a hagyma kissé nyers. |
Illat: |
Savanykás, mustáros, májas. |
Íz: |
Nem kellően harmonikus. A máj keserű, a hagyma nyers ízhatása kiérződik. |
Részletes összetétel: |
|
Párolt rizs (0,22 kg/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás-drappos színű, kisebb-nagyobb csomókban összeálló, hosszúkás rizsszemek. |
Állomány: |
Kissé tapadós, csomós, a csomók nehezen szétnyomhatók. |
Illat: |
Jellegzetes gabonaillatú, tiszta. |
Íz: |
Jellegzetes, tiszta, kellően sós. |
Részletes összetétel: |
|