null Összehangolja tevékenységét a NÉBIH és a Magyar Díszkertészek Szövetsége

Összehangolja tevékenységét a NÉBIH és a Magyar Díszkertészek Szövetsége

2015. szeptember 16, szerda

Együttműködési megállapodást kötött szeptember 16-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Magyar Díszkertészek Szövetsége. Az együttműködés kiemelt célja a magyarországi dísznövénytermesztés és kertkultúra színvonalának emelése és a vásárlók védelme.

A megállapodást a NÉBIH részéről dr. Oravecz Márton elnök, míg a Szövetség képviseletében Dr. Orlóci László látta el kézjegyével. Mindkét szervezet kiemelt célnak tekinti a magyarországi dísznövénytermesztés és kertkultúra színvonalának emelését, a vásárlók védelmét.

A NÉBIH és a Szövetség közös célja elősegíteni, hogy a dísznövénytermesztési tevékenységet folytatók minél szélesebb köre ismerje meg az élelmiszerlánc-felügyelet rendszerét, valamint az agrárgazdasággal és az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos előírásokat. Ezen információk ismerete hozzájárul ahhoz, hogy a termelők tevékenységük során könnyebben megfeleljenek a vonatkozó jogszabályi előírásoknak.

A hivatal vállalta, hogy a Szövetséghez érkező szakmai-jogi kérdések megválaszolásához szakmai segítséget nyújt, valamint a Szövetség részére konzultációs lehetőséget biztosít a jogszabályi környezet változtatását igénylő kezdeményezései esetén.

A Szövetség biztosítja, hogy a NÉBIH a dísznövénytermesztési tevékenységgel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, szakmai útmutatókat, híreket, felhívásokat tegyen közzé a Szövetség honlapján, valamint rendezvényein a hivatal munkatársai az aktuális kérdésekről, problémákról, továbbá jogszabályi változásokról előadásokat tartsanak.

A dokumentum ugyancsak rögzíti, hogy a jövőben a felek közösen lépnek fel a biológiai sokféleség megőrzését szolgáló, a termelés folyamatosságát biztosító biológiai alapok genetikai értékének megőrzésével, fenntartásával és fejlesztésével, valamint a kapcsolódó minősítési rendszerek fejlesztésével kapcsolatos tevékenységek terén.

 

Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

és

Magyar Díszkertészek Szövetsége

Kapcsolódó tartalmak:
NÉBIH Közlemény_Összehangolja tevékenységét a NÉBIH és a Magyar Díszkertészek Szövetsége


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Új rendelet a gyógyszeres takarmány szabályozásban

Megjelent a nem céltakarmányokban visszamaradó antimikrobiális hatóanyagok egyedi keresztszennyeződési határértékeinek és ezen anyagokra vonatkozó analitikai módszerek megállapításáról szóló EU rendelet.

Tovább >

2024. május 17, péntek

Május 18-tól Bács-Kiskun vármegyében is véget ér a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak és a jelenleg is zajló esőzésnek köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyetértésben, 2024. május 18-tól visszavonja a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun vármegyében. A hatósági döntés eredményeképpen egyetlen vármegyében sem lesz érvényben tűzgyújtási tilalom az országban.

Tovább >