null Országos trófeabírálati rend

Országos trófeabírálati rend

Országos trófeabírálati rend
2009. április 6, hétfő

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályának tájékoztatója

 

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (Vtv.) 73. § (1) bekezdése a jogosult vadászati engedéllyel rendelkező vadász által elejtett gímszarvas, dámszarvas, az őz agancsát, valamint a muflon csigáját, és a vaddisznó tizenhat centiméternél hosszabb agyarát  a vad elejtésétől számított harminc napon belül trófeabírálat céljából köteles a vadászati hatóságnál bemutatni.

Vadászati engedéllyel rendelkező vadász által ejtett vad trófeája bármely megyében bemutatható.

A trófeabírálati időpont és helyszín tekintetében több megyében változás történt.

A mellékelt pdf dokumentumra kattintva megtekintheti a trófea bírálati időpontokat tartalmazó listát - megyénkénti bontásban.

 

Letölthető anyagok
Trófea bírálati időpontok - megyénkénti bontásban

 


Friss hírek

Pizzériát függesztett fel azonnali hatállyal a Nébih
2022. május 18, szerda

Pizzériát függesztett fel azonnali hatállyal a Nébih

Egy budapesti pizzéria ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által feltárt hibák és hiányosságok, például az általános takarítatlanság, a nagy mennyiségű élő csótány jelenléte a főzőtérben, a szakosított tárolás hiánya, az egység tevékenységének azonnali felfüggesztését indokolták.

Tovább >

Sikeres volt az első halőri kerekasztal-beszélgetés
2022. május 17, kedd

Sikeres volt az első halőri kerekasztal-beszélgetés

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) – mint országos halgazdálkodási hatóság és mint az Állami Halőri Szolgálat szakmai irányítója – szervezésében 2022. május 12-én rendezte meg az első halőrzési kerekasztal-beszélgetést. A rendezvény legfőbb célja volt, hogy a szakemberek megkeressék azokat az együttműködési pontokat, amelyek a halak és élőhelyük védelme érdekében megerősítik a hazai halőrzést, annak társadalmi elfogadottságát, támogatottságát.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)