null Országos trófeabírálati rend

Országos trófeabírálati rend

Országos trófeabírálati rend
2009. április 6., hétfő

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Központ Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályának tájékoztatója

 

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény (Vtv.) 73. § (1) bekezdése a jogosult vadászati engedéllyel rendelkező vadász által elejtett gímszarvas, dámszarvas, az őz agancsát, valamint a muflon csigáját, és a vaddisznó tizenhat centiméternél hosszabb agyarát  a vad elejtésétől számított harminc napon belül trófeabírálat céljából köteles a vadászati hatóságnál bemutatni.

Vadászati engedéllyel rendelkező vadász által ejtett vad trófeája bármely megyében bemutatható.

A trófeabírálati időpont és helyszín tekintetében több megyében változás történt.

A mellékelt pdf dokumentumra kattintva megtekintheti a trófea bírálati időpontokat tartalmazó listát - megyénkénti bontásban.

 

Letölthető anyagok
Trófea bírálati időpontok - megyénkénti bontásban

 


Friss hírek

Házisertés-állományban is megjelent az ASP Németországban
2021. július 19., hétfő

Házisertés-állományban is megjelent az ASP Németországban

Házisertés-állományban is megerősítették 2021. július 15-én az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a németországi Brandenburg tartományban két sertéstartó gazdaságban, majd ezen eseteket július 17-én egy újabb is követte. A kitöréseket a korábban vaddisznókban megállapított ASP esetek miatti korlátozás alatt álló területeken észlelték. A 2020 szeptemberi első vaddisznó eset óta mostanáig nem volt jelen az ASP a házisertés-állományban Németországban.

Tovább >

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom
2021. július 19., hétfő

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén, ezért 2021. július 20-tól (kedd) Budapesten és Magyarország 10 megyéjében visszavonja a hatóság a tűzgyújtási tilalmat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy 9 megyében változatlanul érvényben marad a korlátozás, különösen ezeken a területeken fontos az elővigyázatosság!

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)