null Növényvédelmi szakirányítók figyelmébe!

Növényvédelmi szakirányítók figyelmébe!

2016. április 26, kedd

Mától elérhető a NÉBIH elektronikus felülete, ahol a növényvédelmi szolgáltatásra vonatkozó szerződés adatait rögzíteni lehet.

A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. FVM rendelet alapján a növényvédelmi szakirányító növényorvosi vényt kizárólag olyan személy részére állíthat ki, akivel növényvédelmi szolgáltatásra szerződést kötött. A szakirányítónak 15 napon belül be kell jelentenie a NÉBIH felé a szerződés megkötését, módosítását, megszűnését. Erre szolgál az elektronikus felület, ahol saját fiókjukba belépve tudnak eleget tenni kötelezettségüknek.

A korábban megkötött szerződések adatainak utólagos feltöltésére 2016. május 31-ig a NÉBIH türelmi időt biztosít. Fontos azonban, hogy az adatok feltöltésre biztosított engedmény nem érinti a szerződéskötési kötelezettséget, azaz, hogy növényorvosi vényt kizárólag a szerződés megkötése után lehet kiállítani.

A NÉBIH kéri, hogy szakiranyito@nebih.gov.hu e-mail címre mostantól csak a felülettel és a bejelentéssel kapcsolatos kérdéseket küldjék, az ide érkező bejelentéseket a hatóság nem tudja fogadni.

A feltöltő felület az alábbi linken érhető el:

https://novenyvedelem.nebih.gov.hu/NovenyvedelmiSzolgaltatas

További információt cikkünkben és a gyakran ismételt kérdésekben talál.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >