null Nógrád vármegye - 39. számú vizsgálat - Óvodai Konyha - Nógrád

Nógrád vármegye - 39. számú vizsgálat - Óvodai Konyha - Nógrád

Nógrád vármegye - 39. számú vizsgálat - Óvodai Konyha - Nógrád

39. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Óvodai Konyha
(2642 Nógrád, Mikszáth út 2.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,8 pont

Menü: Paradicsomleves betűtésztával, Sült hal rizzsel, tartármártással

Paradicsomleves betűtésztával, Sült hal rizzsel, tartármártással
Mintavétel ideje: 2023.05.23.

Mintavételi alap:  230 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Nógrád Község Önkormányzata
(2642 Nógrád, Hunyadi utca 18.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Paradicsomleves betűtésztával (326 g /adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: Az alaplé narancspiros színű, tetején megfelelő mennyiségű narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. Néhány apró zöldfűszerszemcsét tartalmaz. A levesbetét halványsárga betűtészta, zömében épek, különállóak, mennyisége megfelelő, tetszetős.
Állomány: Az alaplé megfelelően sűrített, hígan folyó, homogén, csomómentes. A levesbetét túlfőtt, kissé szétmálló.
Illat: A levesben a paradicsom illata jól érezhető, savanykás-édeskés, jellegzetes.
Íz: A leves paradicsomos íze mellett savanyú, édeskés. A só ízfokozó hatása nem érvényesül, íztelen, kevésbé harmonikus.

Sült hal rizzsel, tartármártással (117 g + 221 g + 67 g / adag)

Külső megjelenés: A rizs törtfehér, felülete matt, néhány barnás szemet is tartalmaz. Nem zsíros, nem vizes, kissé összetapadt, kevésbé pergős. A tartár halványsárga, krémszerű, benne sok apró fűszerszemcse látható. A feltét egy darab vágott, 6x10 cm-es, narancssárga színű, fűszeres felületű halfilé. Alján kevés olaj látható. Külön tálaltak.
Állomány: A rizs közel átfőtt, néhány szemnek kemény a közepe. A tartár sűrű, csomómentes, krémes állagú. A hal omlós, puha, jól rágható, szálkamentes.
Illat: A rizs jellegzetesen natúr. A tartármártás savanykás, fűszeres, jellegzetes, tiszta. A sült hal jellegzetesen fűszeres, olajos, intenzív, karakteres illata érezhető. Az összetevők harmonikusan kiegészítik egymást.
Íz: A rizs jellegzetes natúr íze érezhető. A tartár savanykás-édeskés, jellegzetesen fűszerezett. A hal fűszeres, karakteres, jól harmonizál a rizs natúr ízével. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad

Paradicsomleves

  • natur lecsó
  • paradicsompüré kicsi
  • abc tészta
  • ételízesítő, jozzáadott sót nem tartalmaz
  • feketebors, őrölt
  • finomliszt, BL-55
  • kristálycukor
  • rétesliszt
  • só, (tengeri, jódozott)
  • vöröshagyma
  • zellergumó, friss
  • étolaj

Rizs

  • mirelit petrezselyemzöld
  • rizs
  • só (tengeri, jódozott)
  • vöröshagyma
  • zsír
  • étolaj

Sült hal

  • finomliszt, BL-55
  • Pangázius filé
  • só (tengeri, jódozott)

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >