Nógrád vármegye - 39. számú vizsgálat - Óvodai Konyha - Nógrád
Nógrád vármegye - 39. számú vizsgálat - Óvodai Konyha - Nógrád
39. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Óvodai Konyha
(2642 Nógrád, Mikszáth út 2.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,8 pont |
Menü: Paradicsomleves betűtésztával, Sült hal rizzsel, tartármártással
Mintavétel ideje: 2023.05.23.
Mintavételi alap: 230 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Nógrád Község Önkormányzata
(2642 Nógrád, Hunyadi utca 18.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Paradicsomleves betűtésztával (326 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Az alaplé narancspiros színű, tetején megfelelő mennyiségű narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. Néhány apró zöldfűszerszemcsét tartalmaz. A levesbetét halványsárga betűtészta, zömében épek, különállóak, mennyisége megfelelő, tetszetős. |
Állomány: | Az alaplé megfelelően sűrített, hígan folyó, homogén, csomómentes. A levesbetét túlfőtt, kissé szétmálló. |
Illat: | A levesben a paradicsom illata jól érezhető, savanykás-édeskés, jellegzetes. |
Íz: | A leves paradicsomos íze mellett savanyú, édeskés. A só ízfokozó hatása nem érvényesül, íztelen, kevésbé harmonikus. |
Sült hal rizzsel, tartármártással (117 g + 221 g + 67 g / adag)
Külső megjelenés: | A rizs törtfehér, felülete matt, néhány barnás szemet is tartalmaz. Nem zsíros, nem vizes, kissé összetapadt, kevésbé pergős. A tartár halványsárga, krémszerű, benne sok apró fűszerszemcse látható. A feltét egy darab vágott, 6x10 cm-es, narancssárga színű, fűszeres felületű halfilé. Alján kevés olaj látható. Külön tálaltak. |
Állomány: | A rizs közel átfőtt, néhány szemnek kemény a közepe. A tartár sűrű, csomómentes, krémes állagú. A hal omlós, puha, jól rágható, szálkamentes. |
Illat: | A rizs jellegzetesen natúr. A tartármártás savanykás, fűszeres, jellegzetes, tiszta. A sült hal jellegzetesen fűszeres, olajos, intenzív, karakteres illata érezhető. Az összetevők harmonikusan kiegészítik egymást. |
Íz: | A rizs jellegzetes natúr íze érezhető. A tartár savanykás-édeskés, jellegzetesen fűszerezett. A hal fűszeres, karakteres, jól harmonizál a rizs natúr ízével. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |
Részletes összetétel/anyaghányad
Paradicsomleves
- natur lecsó
- paradicsompüré kicsi
- abc tészta
- ételízesítő, jozzáadott sót nem tartalmaz
- feketebors, őrölt
- finomliszt, BL-55
- kristálycukor
- rétesliszt
- só, (tengeri, jódozott)
- vöröshagyma
- zellergumó, friss
- étolaj
Rizs
- mirelit petrezselyemzöld
- rizs
- só (tengeri, jódozott)
- vöröshagyma
- zsír
- étolaj
Sült hal
- finomliszt, BL-55
- Pangázius filé
- só (tengeri, jódozott)