null Nógrád vármegye - 36. számú vizsgálat - Mátraszőlősi Szőlőszem Óvoda - Tálalókonyha - Mátraszőlős

Nógrád vármegye - 36. számú vizsgálat - Mátraszőlősi Szőlőszem Óvoda - Tálalókonyha - Mátraszőlős

Nógrád vármegye - 36. számú vizsgálat - Mátraszőlősi Szőlőszem Óvoda - Tálalókonyha - Mátraszőlős

36. számú vizsgálat

A mintavétel helye:
Mátraszőlősi Szőlőszem Óvoda - Tálalókonyha
(3068 Mátraszőlős, Fő út 90.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 19,6 pont

Menü: Borsóleves, Halfilé, párolt rizs, Tartármártás

Borsóleves, Halfilé, párolt rizs, Tartármártás

Mintavétel ideje: 2023.05.08.

Mintavételi alap: 5 adag 

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
KH Gasztro Kft.
(3060 Pásztó, Fő út 60.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Borsóleves (220 g /adag)

Külső megjelenés:  
Külső megjelenés: Az alaplé sárgászöld árnyalatú, opálos, benne zöldborsó, hullámos hasáb alakú sárgarépa- és karalábékocka látható, méretük közel azonos. Apró zöldfűszer darabokat, valamint fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A levesbetét halványsárga csipetke, mennyisége megfelelő, zömében különálló darabok. Tetszetős.
Állomány: Az alaplé hígan folyó, jellegének megfelelő, a zöldségek puhák, kellően átfőttek, könnyen rághatók, néhány zöldborsó héja rágási maradékot ad. A levesbetét puha, átfőtt, jól rágható.
Illat: A zöldségek illata jól érezhető, friss érzetű, harmonikus. Az étel illata az elnevezéssel összhangban van.
Íz: A zöldségek íze könnyen felismerhető, a fűszerezés közel megfelelő, a só ízfokozó hatása kellően érvényesül.

Halfilé, párolt rizs (43 g + 182 g / adag)

Külső megjelenés: Az egy darab halszelet panírral hiánytalanul fedett, aranybarnára sült, belseje fehér, jellegzetes. A rizs törtfehér színű, hosszú szemű rizs. A szemek épek, nem töredezettek, különállóak. Tetszetős megjelenésű.
Állomány: A halszelet kellően átsült, jól vágható, jól rágható, megfelelően rugalmas, kissé visszapuhult, rágáskor szájban jól összeálló. A rizs rugalmasan puha, nem összeálló, nem száraz, nem vizes, nem zsíros.
Illat: A panírozott halszelet olajban sült illata könnyen beazonosítható. A rizs natúr jellegű, megfelelő.
Íz: Az olajban sült halszelet karakteres íze jól harmonizál a rizs natúr ízével. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Ízletes.

Tartármártás (63 g / adag)

Külső megjelenés: A mártás jellegzetes sűrűségű, törtfehér színű, benne színes fűszerszemcsék láthatók, felülete fényes. Tetszetős.
Állomány: Jellemző sűrűségű, selymes, krémes, csomómentes.
Illat: Jellegzetes, édeskés-savanykás, tiszta.
Íz: Jellegének megfelelő, édeskés-savanykás, harmonikusan fűszerezett, tiszta. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül.

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Zöldborsóleves

  • búzaliszt, BL-55
  • delikát, sómentes
  • feketebors, őrölt
  • fokhagyma
  • karalábé
  • petrezselyem zöldje
  • petrezselyemgyökér
  • sárgarépa
  • só, jódozott
  • vöröshagyma
  • zeller
  • zöldborsó, fagyasztott
  • napraforgóolaj

Rántott halfilé

  • tojás, egész
  • búzaliszt, BL-55
  • pangasius hal
  • só (jódozott)
  • zsemlemorzsa

Párolt rizs

  • rizs "A"
  • só, jódozott

Tartármártás

  • tejföl, 20%
  • feketebors, őrölt
  • mustár
  • majonéz,
  • porcukor
  • citromlé

Friss hírek

2024. december 11, szerda

Tájékoztatás: elveszett hatósági bélyegzők

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatala tájékoztatása

Tovább >

2024. december 4, szerda

Tájékoztatás a dísznövény szaporítóanyag-kísérő okmányról

A dísznövénytermesztőknek vagy forgalmazóknak értékesített dísznövény szaporítóanyag csak olyan tételekben forgalmazható, amely rendelkezik úgynevezett szaporítóanyag-kísérő okmánnyal.

Tovább >