Nógrád vármegye - 36. számú vizsgálat - Mátraszőlősi Szőlőszem Óvoda - Tálalókonyha - Mátraszőlős
Nógrád vármegye - 36. számú vizsgálat - Mátraszőlősi Szőlőszem Óvoda - Tálalókonyha - Mátraszőlős
36. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Mátraszőlősi Szőlőszem Óvoda - Tálalókonyha
(3068 Mátraszőlős, Fő út 90.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 19,6 pont |
Menü: Borsóleves, Halfilé, párolt rizs, Tartármártás
Mintavétel ideje: 2023.05.08.
Mintavételi alap: 5 adag
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
KH Gasztro Kft.
(3060 Pásztó, Fő út 60.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Borsóleves (220 g /adag)
Külső megjelenés: |
Külső megjelenés: | Az alaplé sárgászöld árnyalatú, opálos, benne zöldborsó, hullámos hasáb alakú sárgarépa- és karalábékocka látható, méretük közel azonos. Apró zöldfűszer darabokat, valamint fekete fűszerszemcséket tartalmaz. A levesbetét halványsárga csipetke, mennyisége megfelelő, zömében különálló darabok. Tetszetős. |
Állomány: | Az alaplé hígan folyó, jellegének megfelelő, a zöldségek puhák, kellően átfőttek, könnyen rághatók, néhány zöldborsó héja rágási maradékot ad. A levesbetét puha, átfőtt, jól rágható. |
Illat: | A zöldségek illata jól érezhető, friss érzetű, harmonikus. Az étel illata az elnevezéssel összhangban van. |
Íz: | A zöldségek íze könnyen felismerhető, a fűszerezés közel megfelelő, a só ízfokozó hatása kellően érvényesül. |
Halfilé, párolt rizs (43 g + 182 g / adag)
Külső megjelenés: | Az egy darab halszelet panírral hiánytalanul fedett, aranybarnára sült, belseje fehér, jellegzetes. A rizs törtfehér színű, hosszú szemű rizs. A szemek épek, nem töredezettek, különállóak. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: | A halszelet kellően átsült, jól vágható, jól rágható, megfelelően rugalmas, kissé visszapuhult, rágáskor szájban jól összeálló. A rizs rugalmasan puha, nem összeálló, nem száraz, nem vizes, nem zsíros. |
Illat: | A panírozott halszelet olajban sült illata könnyen beazonosítható. A rizs natúr jellegű, megfelelő. |
Íz: | Az olajban sült halszelet karakteres íze jól harmonizál a rizs natúr ízével. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. Ízletes. |
Tartármártás (63 g / adag)
Külső megjelenés: | A mártás jellegzetes sűrűségű, törtfehér színű, benne színes fűszerszemcsék láthatók, felülete fényes. Tetszetős. |
Állomány: | Jellemző sűrűségű, selymes, krémes, csomómentes. |
Illat: | Jellegzetes, édeskés-savanykás, tiszta. |
Íz: | Jellegének megfelelő, édeskés-savanykás, harmonikusan fűszerezett, tiszta. A só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. |
Részletes összetétel/anyaghányad:
Zöldborsóleves
- búzaliszt, BL-55
- delikát, sómentes
- feketebors, őrölt
- fokhagyma
- karalábé
- petrezselyem zöldje
- petrezselyemgyökér
- sárgarépa
- só, jódozott
- vöröshagyma
- zeller
- zöldborsó, fagyasztott
- napraforgóolaj
Rántott halfilé
- tojás, egész
- búzaliszt, BL-55
- pangasius hal
- só (jódozott)
- zsemlemorzsa
Párolt rizs
- rizs "A"
- só, jódozott
Tartármártás
- tejföl, 20%
- feketebors, őrölt
- mustár
- majonéz,
- porcukor
- citromlé