null Nógrád vármegye - 02. számú vizsgálat - Lacibá Konyhája Önkiszolgáló Főzőkonyha - Pásztó

Nógrád vármegye - 02. számú vizsgálat - Lacibá Konyhája Önkiszolgáló Étterem, főzőkonyha - Pásztó

Nógrád vármegye - 02. számú vizsgálat - Lacibá Konyhája Önkiszolgáló Étterem, főzőkonyha- Pásztó

02. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Lacibá Konyhája Önkiszolgáló Étterem, főzőkonyha
(3060 Pásztó, Nagymező utca 4.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 16,2 pont

Menü: Gulyásleves csipetkével, Tészta, mákos porcukor szórattal

Gulyásleves csipetkével, Tészta, mákos porcukor szórattal

Mintavétel ideje: 2022.01.25

Mintavételi alap : 127 adag

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 6-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Lacibá Konyhája Kft.
(3060 Pásztó, Kölcsey utca 6. 1.em 1.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Gulyásleves csipetkével (467 g /adag)

Külső megjelenés: Az alaplé opálos, fűszerpaprikától narancsos-barnára színezett, tetején kellő mennyiségű élénk narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. Benne viszonylag sok, kisebb-nagyobb burgonyakocka, apró húskocka, jellemző színű kisebb sárgarépa, fehérrépa és zellerszár látható. A hús kevésbé jól tisztított, némelyik zsíros. A leves fekete és piros fűszerszemcséket, különböző méretű zöldfűszer-foszlányokat, és megfelelő mennyiségű, apró csipetkéket tartalmaz. Tetszetős, tartalmas étel.
Állomány: Az alaplé kissé sűrűbb a szétfőtt zöldségfoszlányoktól. A zöldségek kissé túlfőttek, szétmállók, a hús megfelelő puhaságú, jól rágható, rágási maradékot nem ad. A csipetke is túlfőtt.
Illat: A leves elnevezése és a bírált étel illata összhangban van, arra jellemző. Jellegzetesen fűszeres, a kömény és a zöldségek jól érezhetők, telt, aromás, harmonikus.
Íz: A leves fűszerezése megfelelő, a zöldségek íze jól érezhető, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül, a csipetke sótlan. Az állomány rontja az ízérzetet.

 

Tészta, mákos porcukor szórattal (450 g + 68 g/adag)

Külső megjelenés: A tészta egységes halványsárga színű, alakja hosszúkás, hullámos, de alakját kevésbé tartotta meg, sok az apróbb, törött, repedt darab, törmelékes. A szórat egyenletes szürkésfehér, néhány apró porcukor csomót tartalmaz, mely villával könnyen szétnyomható. A mákszemek különböző méretben daráltak. Az étel összhatásában megfelelő kinézetű.
Állomány: A tészta kissé túlfőtt, kevésbé rugalmas, de nem összetapadt, nem vizes, nem zsíros. Könnyen rágható, nyelhető, nem tapadós. A szórat cukor része kissé csomós, de könnyen szétrágható. A mákszemcsék egy része ropog.
Illat: A tészta jellegzetesen natúr, a főtt tészta tojásos illata jól érezhető. A szórat kissé állott, nem teljesen tiszta, kevésbé harmonikus.
Íz: A tészta jellegzetesen natúr gabona ízű. A szórat nem harmonikus, kissé íztelen, a mák íze enyhén érződik. Összességében gyenge, kevésbé harmonikus.

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Gulyásleves csipetkével

  • só jódozott
  • sertés lapocka
  • pirospaprika
  • ételízesítő sómentes
  • liszt búza
  • lecsó zöldségkeverék mirelit
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • burgonya tisztított
  • étolaj
  • tojás 3 dkg
  • bors fekete egész
  • naturlecsó

Tészta, mákos porcukor szórattal

  • jódozott só
  • étolaj
  • tészta durum, fodros metélt
  • porcukor

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >