null Nógrád megye - 65. számú vizsgálat - HUNGAST VITAL Kft. Főzőkonyha - Pásztó

Nógrád megye - 65. számú vizsgálat - HUNGAST VITAL Kft. Főzőkonyha - Pásztó

Nógrád megye - 65. számú vizsgálat - HUNGAST VITAL Kft. Főzőkonyha - Pásztó

65. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
HUNGAST VITAL Kft.
Főzőkonyha
(3600 Pásztó, Rákóczi u. 5.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,9 pont

 

 

Menü: Magyaros zöldborsóleves, Édes-savanyú csirkecsíkok párolt rizzsel

 

Mintavétel ideje: 2021. január 26.

Mintavételi alap : 343 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
HUNGAST VITAL Kft.
(1119 Budapest, Fehérvári út 85.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

Magyaros zöldborsóleves (372 g /adag)

Külső megjelenés:

Pirospaprikától enyhén narancsosra színezett opálos alaplében, 1x1 cm-es sárgarépa kocka, sok törtfehér színű zöldségkocka látható, némelyik kevésbé jól tisztított. Megfelelő mennyiségű zöldborsót, néhány
üvegesen áttetsző hagymadarabot és pirospaprika foszlányokat tartalmaz. A levesbetét törtfehér színű eperlevél. Viszonylag sok zöldségfoszlány és zöldfűszer-szemcse, tetején kevés citromsárga zsiradékcsepp látható. Tetszetős.

Állomány:

Az alaplé a szétfőtt zöldségfoszlányoktól kissé sűrűbb, de hígan folyó. A zöldségkockák túlfőttek, kissé szétmállóak, a zöldborsó kellően átfőtt, puha, a levesbetét rugalmas, megfelelően átfőtt.

Illat:

Zöldborsólevesre jellemző, a zöldborsó, hagyma illata jól érezhető. Zöldséges, paprikás, édeskés, harmonikus.

Íz:

Zöldborsólevesre jellemző, édeskés-paprikás ízű, harmonikus. A szétfőtt zöldségek kissé rontják az élvezeti értéket. A só ízfokozó hatása kellően érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Édes-savanyú csirkecsíkok párolt rizzsel (220g + 260g/adag)

Külső megjelenés:

A rizs zömében törtfehér színű, hosszúkás alakú, néhány barna csíkos szem és több törmelék látható. Nagy része pergős, de néhány, villával könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. Az alapszósz sötétbarna színű,
sűrű, szezámmagot, különböző méretű csirkehúst, ananász-, pirospaprika- és hagymadarabokat tartalmaz.

Állomány:

A rizs kellően átfőtt, puha, néhány villával könnyen szétnyomható csomót tartalmaz. A szósz sűrű, a hús átfőtt, rugalmasan puha. A szezámmag roppanós, az ananász befőttre jellemző állagú.

Illat:

A rizs főtt gabonára jellemző illatú, tiszta. A szósz illata nem harmonizál az elnevezéssel, inkább lecsós és kínai fűszerezés illat dominál, mint az édes-savanyú. Idegen szagtól mentes.

Íz:

A rizs tiszta, főtt gabonára emlékeztető. A mártás az elnevezéssel kevésbé harmonizál, az édes-savanyú ízvilág nem érvényesül. Paprikás-paradicsomos-szójás íz dominál, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül, nem
kellően intenzív ízű.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

  • ananász
  • bors, fekete, őrölt
  • citromlé, 40%
  • kristálycukor
  • csirkemell filé
  • fűszerpaprika, őrölt, csemege
  • gyökér, fagyasztott
  • kukoricakeményítő
  • lecsókonzerv, natúr
  • búzaliszt
  • napraforgó olaj
  • pritaminpaprika, fagyasztott
  • sűrített paradicsom
  • rizs
  • sárgarépa, tisztított
  • só, jódozott
  • durum száraztészta
  • szezámmag
  • szójaszósz
  • vöröshagyma
  • zeller, fagyasztott
  • zöldborsó, fagyasztott

Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >