Nógrád megye- 63. számú vizsgálat - Kodály Zoltán Óvoda Főzőkonyha - Jobbágyi
null
Nógrád megye- 63. számú vizsgálat - Kodály Zoltán Óvoda Főzőkonyha - Jobbágyi
Nógrád megye- 63. számú vizsgálat - Kodály Zoltán Óvoda Főzőkonyha - Jobbágyi
Nógrád megye- 63. számú vizsgálat - Kodály Zoltán Óvoda Főzőkonyha - Jobbágyi
63. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Kodály Zoltán Óvoda Főzőkonyha
(3063. JobbágyiLakótelep, 1.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI
15,3 pont
Menü: Burgonyaleves, Finomfőzelék dinófigurával és félbarna kenyérrel
Mintavétel ideje: 2020. október 26.
Mintavételi alap : 85 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Jobbágyi Község Önkormányzata
(3063 Jobbágyi Bencsik utca 10.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Burgonyaleves (210 g /adag)
Külső megjelenés:
Opálos lében viszonylag sok, közel azonos méretű burgonya és sárgarépa kocka, fehérrépa valamint néhány fás zeller látható. Felületén kevés narancssárgás színű zsiradékcsepp gyöngyözik. Piros és fekete fűszerszemcsét, kevés hagymakockát, zöldségfoszlányokat, több szétfőtt zöldséget tartalmaz. Nem túl tetszetős.
Állomány:
Az alaplé hígan folyó, a burgonya vegyes állományú, a fehérrépa kevésbé jól tisztított, a répa túlfőtt.
Illat:
A köménymag illata dominál, nem harmonikus, kissé jellegtelen.
Íz:
Borsos, enyhén csípős, a kömény íze intenzív. Összességében fűszeres, a só ízfokozó hatása nem érvényesül. Élvezeti értéke közel minimálisra csökkent.
Finomfőzelék dinófigurával (210 g +49,5g/adag)
Külső megjelenés:
Az alapszósz megfelelően sűrű, jellegének megfelelő, halvány zöldessárga színű. A sűrítés csomómentes, a zöldborsó szemek épek, vele közel azonos méretű sárgarépa kockák, valamint zöldfűszerszemcsék láthatók. Tetszetős. A feltét formázott, panírozott, jellegzetes "dínó" alakú, egyenletes vastagságú, aranybarnára sült termék.
Állomány:
A zöldborsó megfelelő állományú, a sárgarépa kissé túlfőtt, a főzelék megfelelő sűrűségű, csomómentes, sima. A feltét megfelelően átsült, nem kemény, nem zsíros, nem vizes érzetű.
Illat:
Jellegének megfelelő, a sárgarépa és zöldborsó illata jól érződik, édeskés. A feltét olajban sült panírozott termékre jellemző, harmonikus.
Íz:
Jellegzetesen édeskés, a zöldségek íze jól érezhető. A só ízfokozó hatása nem érvényesül, nem teljesen harmonikus A feltét jellegének megfelelő, olajban sült panírozott termékre jellemző. Összességében a só ízfokozó hatása nem teljesen érvényesül.
Félbarna kenyér (23,5 g/adag)
Külső megjelenés:
Szögletes formában sült, fél szelet kenyér. Héja világos aranybarnára sült, talpa tiszta. A bélzet közel egyenletesen lazított.
Állomány:
Bélzet közel egyenletesen lazított, néhány nagyobb légüreget tartalmaz, rugalmas állományú.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.