Nógrád megye- 62. számú vizsgálat - Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Főzőkonyha - Sóshartyán
null
Nógrád megye- 62. számú vizsgálat - Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Főzőkonyha - Sóshartyán
Nógrád megye- 62. számú vizsgálat - Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Főzőkonyha - Sóshartyán
Nógrád megye- 62. számú vizsgálat - Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Főzőkonyha - Sóshartyán
62. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Főzőkonyha
(3131 Sóshartyán, Dózsa u. 4)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI
16,9 pont
Menü: Húsleves, Paradicsomos burgonyafőzelék sertéssülttel és fehérkenyérrel
Mintavétel ideje: 2020. október 21.
Mintavételi alap : 54 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Sóshartyán Község Önkormányzat
(3131 Sóshartyán, Dózsa u. 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves (255 g/adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé áttetsző, aranysárga színű, tetején kevés világos-narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. Néhány nagyobb sárgarépa hasáb, különböző méretű zeller és fehérrépa darabok, valamint kevés zöldfűszer szemcse látható. A levesbetét viszonylag sok hosszú cérnametélt.
Állomány:
Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák, néhány kissé túlfőtt. A cérnametélt rugalmasan puha, néhány szál összetapadt.
Illat:
Jellegének megfelelő, de kissé fűszerszegény, ételízesítőre emlékeztető illat érezhető. Nem teljesen harmonikus.
Íz:
Jellegzetes, de kevésbé harmonikus, kissé savanykás utóíz érezhető, az ételízesítő íze dominál.
Paradicsomos burgonyafőzelék sertéssülttel(294 g + 46,7g/adag)
Külső megjelenés:
Az alapszósz narancsos-piros színű, tetején kevés zsiradékcsepp látható. Benne különböző méretű burgonya kockák, néhány apró sárgarépa darabka és zöldfűszer-szemcse látható. A feltét egy szelet sertéshús, vágási felülete fakó, natúr, főtt húsra jellemző, külsején fűszerkéreg, világosbarnára sült rész látható. A párizsiasan bundázott hús közép aranybarnára sült, melynek felületén több kisebb sötétbarna sültebb rész látható. Nem túl tetszetős.
Állomány:
A mártás sűrű, jellegének megfelelő, a sűrítés csomómentes, a burgonya változó állományú. A hús kellően átsült, könnyen vágható, jellegéből adódóan kissé száraz.
Illat:
Jellegének megfelelően a főzelékben a paradicsom illata dominál, savanykás-édeskés, kissé gyenge. Nem teljesen harmonikus. A sertésszelet külseje kellemesen fűszeres, belseje natúr, főtt húsra jellemző, összességében harmonikus.
Íz:
Jellegzetesen paradicsomos, savanykás-édeskés. A hús jellegének megfelelő, belseje főtt húsra jellemző, külseje fűszeres. Összességében harmonikus.
Fehérkenyér (31,0 g/adag)
Külső megjelenés:
Vekni alakú kenyérből szelt, egy darab fél szelet fehér. Héja világosbarnára sült, a bélzet kellően átsült, héjtól nem elváló. Néhány nagyobb légüreget tartalmaz.
Állomány:
Rugalmas, csomómentes, közel egyenletesen lazított. Néhány nagyobb légüreget tartalmaz, de nem válik el a héjrész a bélzettől.
Illat:
Fehér kenyérre jellemző, kellően aromás, tiszta.
Íz:
Jellegének megfelelően, aromás, tiszta., közel harmonikus, kissé kevésbé érvényesül a só ízfokozó hatása.
Részletes összetétel/anyaghányad :
Húsleves
fagyasztott karfiol
fehérrépakocka
feketebors, őrölt
cérnametélt, 4 tojásos
jódozott só
karalábékocka
ételízesítő, só nélküli
csont nélküli sertéskaraj
sárgarépakocka
zellerkocka
napraforgó étolaj
Paradicsomos burgonyafőzelék
sűrített paradicsom
burgonya
feketebors, őrölt
jódozott só
ételízesítő, só nélküli
kristálycukor
búza finomliszt
napraforgó étolaj
Sertéssült
feketebors, őrölt
jódozott só
ételízesítő, só nélküli
sertéskaraj csont nélkül
napraforgó étolaj
Friss hírek
2024. november 21, csütörtök
Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.