Nógrád megye- 62. számú vizsgálat - Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Főzőkonyha - Sóshartyán
null
Nógrád megye- 62. számú vizsgálat - Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Főzőkonyha - Sóshartyán
Nógrád megye- 62. számú vizsgálat - Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Főzőkonyha - Sóshartyán
Nógrád megye- 62. számú vizsgálat - Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Főzőkonyha - Sóshartyán
62. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
Sóshartyáni Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Főzőkonyha
(3131 Sóshartyán, Dózsa u. 4)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI
16,9 pont
Menü: Húsleves, Paradicsomos burgonyafőzelék sertéssülttel és fehérkenyérrel
Mintavétel ideje: 2020. október 21.
Mintavételi alap : 54 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Sóshartyán Község Önkormányzat
(3131 Sóshartyán, Dózsa u. 1.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsleves (255 g/adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé áttetsző, aranysárga színű, tetején kevés világos-narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. Néhány nagyobb sárgarépa hasáb, különböző méretű zeller és fehérrépa darabok, valamint kevés zöldfűszer szemcse látható. A levesbetét viszonylag sok hosszú cérnametélt.
Állomány:
Az alaplé hígan folyó, a zöldségek puhák, néhány kissé túlfőtt. A cérnametélt rugalmasan puha, néhány szál összetapadt.
Illat:
Jellegének megfelelő, de kissé fűszerszegény, ételízesítőre emlékeztető illat érezhető. Nem teljesen harmonikus.
Íz:
Jellegzetes, de kevésbé harmonikus, kissé savanykás utóíz érezhető, az ételízesítő íze dominál.
Paradicsomos burgonyafőzelék sertéssülttel(294 g + 46,7g/adag)
Külső megjelenés:
Az alapszósz narancsos-piros színű, tetején kevés zsiradékcsepp látható. Benne különböző méretű burgonya kockák, néhány apró sárgarépa darabka és zöldfűszer-szemcse látható. A feltét egy szelet sertéshús, vágási felülete fakó, natúr, főtt húsra jellemző, külsején fűszerkéreg, világosbarnára sült rész látható. A párizsiasan bundázott hús közép aranybarnára sült, melynek felületén több kisebb sötétbarna sültebb rész látható. Nem túl tetszetős.
Állomány:
A mártás sűrű, jellegének megfelelő, a sűrítés csomómentes, a burgonya változó állományú. A hús kellően átsült, könnyen vágható, jellegéből adódóan kissé száraz.
Illat:
Jellegének megfelelően a főzelékben a paradicsom illata dominál, savanykás-édeskés, kissé gyenge. Nem teljesen harmonikus. A sertésszelet külseje kellemesen fűszeres, belseje natúr, főtt húsra jellemző, összességében harmonikus.
Íz:
Jellegzetesen paradicsomos, savanykás-édeskés. A hús jellegének megfelelő, belseje főtt húsra jellemző, külseje fűszeres. Összességében harmonikus.
Fehérkenyér (31,0 g/adag)
Külső megjelenés:
Vekni alakú kenyérből szelt, egy darab fél szelet fehér. Héja világosbarnára sült, a bélzet kellően átsült, héjtól nem elváló. Néhány nagyobb légüreget tartalmaz.
Állomány:
Rugalmas, csomómentes, közel egyenletesen lazított. Néhány nagyobb légüreget tartalmaz, de nem válik el a héjrész a bélzettől.
Illat:
Fehér kenyérre jellemző, kellően aromás, tiszta.
Íz:
Jellegének megfelelően, aromás, tiszta., közel harmonikus, kissé kevésbé érvényesül a só ízfokozó hatása.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.