A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 4-6 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Csécse Község Önkormányzata
(3052 Csécse, Rákóczi út 61.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Burgonyaleves (217 g/adag)
Külső megjelenés:
Az alaplé opálos, élénksárga színű, tetején kevés világos-narancssárga zsiradékcsepp gyöngyözik. Sok negyedelt sárgarépa szeletet, különböző méretű burgonyakockát, néhány fehérrépa szeletet tartalmaz. Fekete és piros fűszerszemcse, valamint kevés zöldfűszer szemcse látható.
Állomány:
Az alaplé hígan folyó, a sárgarépa, fehérrépa puha, a burgonya vegyes állományú.
Illat:
A levesben a főtt burgonya és a kömény illata dominál, nem teljesen harmonikus. Elnevezéssel nem teljesen harmonizáló, inkább hamis gulyáslevesre emlékeztető.
Íz:
Elnevezéssel nem teljesen harmonizáló, inkább hamis gulyáslevesre emlékeztető ízvilágú. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül, a kömény íze dominál.
Édes-savanyú csirkecsíkok hosszúszemű rizzsel( 151 g + 169 g /adag)
Külső megjelenés:
A rizs törtfehér színű, zömében pergős, hosszúszemű, néhány csomót tartalmaz, mely villával könnyen szétnyomható. Kevés törött és néhány vörös-csíkos szem látható. A tokány élénk narancssárga színű, tetején több
narancsos-piros zsiradék látható, megfelelő sűrűségű, paradicsomos. A csirkemell jól tisztított, különböző méretű csíkokra darabolt, mellette néhány ananászkocka, zöldpaprika, valamint apró sárgarépa darab látható.
Állomány:
A rizs vegyes állományú, kissé száraz, a belseje néhol kemény. A tokányban a csirkemell puha, omlós, a szaft csomómentes, sűrű, a benne található zöldségek kellően átfőttek, rugalmasan puha.
Illat:
A rizs kissé állott, nem teljesen tiszta, kevésbé harmonikus. A tokány intenzíven paradicsomos, enyhén fűszeres.
Íz:
A rizs nem teljesen harmonikus, natúr, kissé állott, nem teljesen tiszta. A tokány édes, intenzíven paradicsomos, enyhén savanykás, kevésbé fűszeres. Összhatásában kissé jellegtelen, íztelen, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.
Részletes összetétel/anyaghányad :
burgonya
liszt
kristálycukor
édes savanyú mártás, konzerv
bors, fekete, őrölt
csemegepaprika
ételízesítő, sómentes
kömény, őrölt
petrezselyem, szárított
só
szárított petrezselyem
rizs, hosszúszemű
ananász-befőtt
csirkemell filé
gyökér
hagyma
sárgarépa
sűrített paradicsom
zeller
étolaj
Friss hírek
2024. november 21, csütörtök
Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)
A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.
ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére
Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.
Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra.
Alapműködést biztosító és funkcionális sütik:
Ezek a sütik nélkülözhetetlenek a weboldalon történő navigáláshoz és különböző funkcióinak használatához.
Statisztikai célú sütik:
Ezekből a sütikből ismerjük meg, hogyan használod a weboldalt, így segítenek nekünk az oldal működésének javításában.
Hirdetési célú sütik:
Ezen sütiket hirdetőpartnereink helyezik el az oldalunkon keresztül. Ezeket a sütiket a vállalatok az Ön érdeklődési körének megfelelő profil felállítására és ahhoz illeszkedő hirdetések megjelenítésére használhatják más oldalakon.