null Nógrád megye - 58. számú vizsgálat -Intézmények Konyhája Szügy Főzőkonyha - Szügy

Nógrád megye - 58. számú vizsgálat -Intézmények Konyhája Szügy Főzőkonyha - Szügy

Nógrád megye - 58. számú vizsgálat -Intézmények Konyhája Szügy Főzőkonyha - Szügy

58. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Intézmények Konyhája Szügy Főzőkonyha(2699 Szügy, Rákóczi út 125.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 15,3 pont

 

 

Menü: Daragaluskaleves, Natúr csirkemellfilé párolt rizzsel és káposztasalátával

 

Mintavétel ideje: 2019. november 19.

Mintavételi alap : 267 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-14 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Szügy Község Önkormányzata Önkormányzat.
(2699 Szügy, Rákóczi út 99-101.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Daragaluskaleves (308 g/adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé élénksárga színű, opálos, rosszul tisztított sárgarépa kockát, fás zellerdarabokat, néhány káposztafoszlányt és tört fehér színű zöldfűszeres vajgaluskát tartalmaz.
A leves tetején apró, citromsárga zsiradékcsepp gyöngyözik, az alján vajgaluska törmelék, sok bors, valamint paprika szemcsék, zöldfűszer darabok láthatók.

Állomány:

A leves hígan folyó, a sárgarépa, káposztalevél túlfőtt, a fehérzöldség fás, a galuska kissé elpuhult.

Illat:

A leves kissé jellegtelen, nem harmonikus. A gyenge zöldségillat mellett ételízesítőre emlékeztető illat érezhető.

Íz:

A zöldségek íze gyengén érződik, jellegtelen, íztelen, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Az ételízesítő íze kiérződik, összhatásában nem harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natúr csirkemellfilé párolt rizzsel ( 97 g + 200 g /adag)

Külső megjelenés:

A rizs jellemzően törtfehér színű, hosszúszemű, zömében töredezett, kissé olajos felületű, pergős. Több vörös csíkos szemet tartalmaz. Nem túl tetszetős.
A csirkemell szelet közel azonos méretű és alakú, csontfehér színű, bőr és csont nélküli, tetején fűszerpaprikától narancspirosra színezett, paradicsomos, fűszeres szaft található.

Állomány:

A rizs zömében rugalmasan puha, néhány szem belseje kissé kemény, kevésbé átfőtt. Nem zsíros, matt felületű, pergős, kissé száraz, nehezen nyelhető. A hús rugalmasan puha, omlós, csirkemellnek megfelelően, kissé száraz. A szaft kellő sűrűségű, közel megfelelő mennyiségű. Tetszetős.

Illat:

A rizs natúr, párolt rizsre jellemező, tiszta gabona illata érződik. A főtt csirkemell illata mellett a paradicsomtól savanykás, kevésbé fűszeres.

Íz:

A rizs harmonikus, a gabona tiszta, natúr íze érződik, a só ízfokozó hatása megfelelően érvényesül. A csirkemell filé főtt húsra jellemzően natúr ízű, a fűszerek és a szaft íze harmonikusan kiegészítik egymást. Összhatásában harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Káposztasaláta ( 100 g /adag)

Külső megjelenés:

Halványzöld színű, vékony csíkokra aprított, kártevőktől mentes fehérkáposzta szeletek. Néhány egész köménymag és feketebors szemcsék láthatók. Tetszetős.

Állomány:

Ropogós, friss, jól tisztított.

Illat:

Jellegzetesen savanykás-édeskés, a köménymag illata jól érződik. Harmonikus.

Íz:

Friss, édeskés-savanykás, kellően fűszeres, a kömény jól érződik. Harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Daragaluskaleves

  • búzadara
  • ételízesítő
  • napraforgó étolaj
  • vöröshagyma
  • kelkáposzta
  • petrezselyemgyökér, friss
  • só, jódozott
  • tojás
  • zellergumó
  • petrezselyemzöld

Natúr csirkemellfilé

  • ételízesítő, sómentes
  • napraforgó étolaj
  • csirkehús, mellfilé
  • fehérliszt, BL55
  • paradicsompüré
  • só, jódozott

Párolt rizs

  • fehér rizs
  • só, jódozott
  • napraforgó olaj

Káposztasaláta

  • babérlevél
  • bors
  • cukor
  • ecet
  • fejeskáposzta
  • köménymag
  • só, jódozott

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >