null Nógrád megye - 56. számú vizsgálat -DÉZSA Büfé - Karancslapújtő

Nógrád megye - 56. számú vizsgálat -DÉZSA Büfé - Karancslapújtő

Nógrád megye - 56. számú vizsgálat -DÉZSA Büfé - Karancslapújtő

56. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
DÉZSA Büfé(3182 Karancslapujtő, Petőfi út 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,3 pont

 

 

Menü: Zöldborsós sertésraguleves, Túrós csusza

A feltálalt menüről nem érkezett be fényképfelvétel.

 

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 11.

Mintavételi alap : 52 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-11 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Sági-Bacsa Ilona Hedvig
egyéni vállalkozó
(3100 Salgótarján, Füleki út 83.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsós sertésraguleves (413 g/adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos világossárga színű zöldes árnyalattal, sok jól tisztított sertéshús kocka, sárgarépa és fehér zöldség kocka, zöldborsó, vöröshagyma darabka látható. Megfelelő mennyiségű fodros szélű eperlevél tésztát,
zöldfűszereket és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Tetején kevés sárgás színű olajcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

Az alaplé megfelelően híg, a hús, a zöldségek kellően puhák, a tészta túlfőtt, kissé elázott.

Illat:

Konzerv zöldborsóra emlékeztető illat dominál, az ételízesítő kiérződik, kevésbé harmonikus.

Íz:

Ragulevesre jellemző, de zöldborsó konzervre emlékeztető íz dominál az ételízesítő mellett. A só ízfokozó hatása erősen érvényesül, nem teljesen harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túrós csusza ( 372 g /adag)

Külső megjelenés:

A tészta halványsárga színű, közel azonos vastagságú fodros nagykocka. Több töredezett, néhány összetapadt darab látható. Kellő mennyiségű törtfehér színű túrószemcsét, valamint krémes tejfölt tartalmaz. Tetszetős. Az összetevők aránya megfelelő.

Állomány:

A tészta puha, kellően átfőtt, de néhány összetapadt csomó látható. A túró jellegzetes, laza szerkezetű, krémes, nem száraz. A tejföl csomómentes, krémes.

Illat:

Összhatásában a főtt tészta, a jellegzetesen savanykás túró és tejföl illat érződik. Harmonikus, megfelelően aromás.

Íz:

Jellegének megfelelően ízletes, kissé savanykás. Teljes élvezeti értékű, összhatásában harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >