null Nógrád megye - 56. számú vizsgálat -DÉZSA Büfé - Karancslapújtő

Nógrád megye - 56. számú vizsgálat -DÉZSA Büfé - Karancslapújtő

Nógrád megye - 56. számú vizsgálat -DÉZSA Büfé - Karancslapújtő

56. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
DÉZSA Büfé(3182 Karancslapujtő, Petőfi út 1.)

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,3 pont

 

 

Menü: Zöldborsós sertésraguleves, Túrós csusza

A feltálalt menüről nem érkezett be fényképfelvétel.

 

Mintavétel ideje: 2019. szeptember 11.

Mintavételi alap : 52 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-11 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Sági-Bacsa Ilona Hedvig
egyéni vállalkozó
(3100 Salgótarján, Füleki út 83.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Zöldborsós sertésraguleves (413 g/adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé opálos világossárga színű zöldes árnyalattal, sok jól tisztított sertéshús kocka, sárgarépa és fehér zöldség kocka, zöldborsó, vöröshagyma darabka látható. Megfelelő mennyiségű fodros szélű eperlevél tésztát,
zöldfűszereket és fekete fűszerszemcséket tartalmaz. Tetején kevés sárgás színű olajcseppek gyöngyöznek.

Állomány:

Az alaplé megfelelően híg, a hús, a zöldségek kellően puhák, a tészta túlfőtt, kissé elázott.

Illat:

Konzerv zöldborsóra emlékeztető illat dominál, az ételízesítő kiérződik, kevésbé harmonikus.

Íz:

Ragulevesre jellemző, de zöldborsó konzervre emlékeztető íz dominál az ételízesítő mellett. A só ízfokozó hatása erősen érvényesül, nem teljesen harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Túrós csusza ( 372 g /adag)

Külső megjelenés:

A tészta halványsárga színű, közel azonos vastagságú fodros nagykocka. Több töredezett, néhány összetapadt darab látható. Kellő mennyiségű törtfehér színű túrószemcsét, valamint krémes tejfölt tartalmaz. Tetszetős. Az összetevők aránya megfelelő.

Állomány:

A tészta puha, kellően átfőtt, de néhány összetapadt csomó látható. A túró jellegzetes, laza szerkezetű, krémes, nem száraz. A tejföl csomómentes, krémes.

Illat:

Összhatásában a főtt tészta, a jellegzetesen savanykás túró és tejföl illat érződik. Harmonikus, megfelelően aromás.

Íz:

Jellegének megfelelően ízletes, kissé savanykás. Teljes élvezeti értékű, összhatásában harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >