null Nógrád megye - 55. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Rétság

Nógrád megye - 55. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Rétság

Nógrád megye - 55. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Rétság

55. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Főzőkonyha (2651 Rétság,Templom utca 9.)

A menü minősítése:

ÁTLAG ALATTI 11,5 pont

 

 

Menü: Tojásleves, Sertésrizottó

A feltálalt menüről nem érkezett be fényképfelvétel.

 

Mintavétel ideje: 2019. augusztus 28.

Mintavételi alap : 305 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
EBM TRADE Szolgáltató Kft.
(1089 Budapest, Visi Imre utca 7 1.em 2.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Tojásleves (260 g/adag)

Külső megjelenés:

Fakó, barnás-drapp színű opálos lében, sok jellegzetes csurgatott sárgás és fehér tojásfoszlány található. Tetején néhány narancsos színű zsiradékcsepp gyöngyözik. Piros és fekete fűszerszemcse, és kevés zöldfűszer darabka látható. Nem túl tetszetős.

Állomány:

Az alaplé kissé hígabb, csomómentes. A tojás jellegzetesen puha, laza állagú.

Illat:

A leves kissé jellegtelen, aromaszegény, kevésbé harmonikus.Ételízesítőre emlékeztető illat érezhető.

Íz:

Jellegtelen, aromaszegény, fűszerszegény, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Nem harmonikus.
Élvezeti értéke minimálisra csökkent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sertésrizottó ( 335 g /adag)

Külső megjelenés:

A rizottó tört-fehér színű, hosszúszemű, pergős rizs, viszonylag sok sertéshús kockával, zöldborsóval, tetején olvadt sajttal. Bors és pirospaprika fűszerszemcséket tartalmaz.

Állomány:

A rizs, a hús és a borsó egyenletesen átfőtt, puha, a sajt megfelelően olvadékony, de összhatásában kissé száraz.

Illat:

Összhatásában jellegtelen, kevésbé aromás, fűszerszegény.

Íz:

Jellegtelen, íztelen, fűszer és aromaszegény. Összhatásában nem kellően harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2025. április 30, szerda

Pest vármegye - 03. számú vizsgálat - Tálalókonyha (közétkeztető) - Budapest

Pest vármegye - 02. számú vizsgálat - Barlang Étterem - Budapest

Tovább >

2025. április 22, kedd

Tanúsító szervezet elismerése

Magyarországon az Öko EK rendelet által előírt ellenőrzési rendszer keretén belül két tanúsító szervezet ellenőrzése alatt tevékenykedhetnek az ökológiai gazdálkodást folytatni kívánó gazdálkodók. A 34/2013. VM rendelet alapján az ökológiai termelés, feldolgozás, forgalmazás ellenőrzési és tanúsítási tevékenység végzésére a NÉBIH jogosult tanúsító szervezetet elismerni.

Tovább >