Nógrád megye - 54. számú vizsgálat - GAMESZ Központi Főzőkonyha - Balassagyarmat
Nógrád megye - 54. számú vizsgálat - GAMESZ Központi Főzőkonyha - Balassagyarmat
54. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(2660. Balassagyarmat, Bajcsy Zs. u. 14.)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 12,8 pont |
Menü: Vajgaluskaleves, Kapros csirkemell főtt burgonyával
Mintavétel ideje: 2019. május 28.
Mintavételi alap : 306 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet GAMESZ
(2660. Balassagyarmat, Rákóczi u. 50.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Vajgaluskaleves (230 g/adag)
Külső megjelenés: |
Az alaplé enyhén opálos, melybenkülönböző méretű sárgarépa-darab, fehér zöldség-szelet és törtfehér színű vajgaluska látható. A leves tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek és zöldfűszer darabok, az alján kevés zöldség és vajgaluska törmelék látható. |
Állomány: |
A leves hígan folyó, a zöldségek puha, a vajgaluska kissé túlfőtt. |
Illat: |
A leves kissé jellegtelen, aromaszegény, kevésbé harmonikus.Ételízesítőre emlékeztető illat érezhető. |
Íz: |
A zöldségek íze gyengén érződik, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Az ételízesítő íze kiérződik, az étel összhatásában kevésbé harmonikus.
|
Kapros csirkemell főtt burgonyával (132 g + 135 g /adag)
Külső megjelenés: |
A főtt burgonya élénksárga színű, többségében jól tisztított, különböző méretű hasábokraaprított, több törmeléket tartalmaz. Kevésbé tetszetős. A csirkemell közel azonos méretű csíkokra darabolt, jól tisztított. A szaft megfelelő sűrűségű, zöldes-drapp színű, néhány hagyma szeletet, sok kaporlevelet tartalmaz. Sűrítésből származó fehér pöttyök láthatók. |
Állomány: |
A burgonya változó állományú, a kisebb darabok túlfőttek, széttöredezettek, összetapadtak. A hús, hagyma kellően puha, a szaft megfelelő sűrűségű. A hús és szaft aránya megfelelő. |
Illat: |
A burgonya kissé jellegtelen, vizes. A szaft savanykás, illatában a kapor dominál. Kellemes, aromás, a hús a szafttal harmonizál. |
Íz: |
A burgonya üres, jellegtelen, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. A szaft intenzíven kapros, kissé elnyomja a többi ízt, összhatásában nem harmonikus. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
A feltálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.