null Nógrád megye - 54. számú vizsgálat - GAMESZ Központi Főzőkonyha - Balassagyarmat

Nógrád megye - 54. számú vizsgálat - GAMESZ Központi Főzőkonyha - Balassagyarmat

Nógrád megye - 54. számú vizsgálat - GAMESZ Központi Főzőkonyha - Balassagyarmat

54. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
GAMESZ Központi Főzőkonyha (2660. Balassagyarmat, Bajcsy Zs. u. 14.)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 12,8 pont

 

 

Menü: Vajgaluskaleves, Kapros csirkemell főtt burgonyával

 

Mintavétel ideje: 2019. május 28.

Mintavételi alap : 306 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: nincs adat

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet GAMESZ
(2660. Balassagyarmat, Rákóczi u. 50.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Vajgaluskaleves (230 g/adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé enyhén opálos, melybenkülönböző méretű sárgarépa-darab, fehér zöldség-szelet és törtfehér színű vajgaluska látható. A leves tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek és zöldfűszer darabok, az alján kevés zöldség és vajgaluska törmelék látható.

Állomány:

A leves hígan folyó, a zöldségek puha, a vajgaluska kissé túlfőtt.

Illat:

A leves kissé jellegtelen, aromaszegény, kevésbé harmonikus.Ételízesítőre emlékeztető illat érezhető.

Íz:

A zöldségek íze gyengén érződik, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. Az ételízesítő íze kiérződik, az étel összhatásában kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapros csirkemell főtt burgonyával (132 g + 135 g /adag)

Külső megjelenés:

A főtt burgonya élénksárga színű, többségében jól tisztított, különböző méretű hasábokraaprított, több törmeléket tartalmaz. Kevésbé tetszetős. A csirkemell közel azonos méretű csíkokra darabolt, jól tisztított. A szaft megfelelő sűrűségű, zöldes-drapp színű, néhány hagyma szeletet, sok kaporlevelet tartalmaz. Sűrítésből származó fehér pöttyök láthatók.

Állomány:

A burgonya változó állományú, a kisebb darabok túlfőttek, széttöredezettek, összetapadtak. A hús, hagyma kellően puha, a szaft megfelelő sűrűségű. A hús és szaft aránya megfelelő.

Illat:

A burgonya kissé jellegtelen, vizes. A szaft savanykás, illatában a kapor dominál. Kellemes, aromás, a hús a szafttal harmonizál.

Íz:

A burgonya üres, jellegtelen, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. A szaft intenzíven kapros, kissé elnyomja a többi ízt, összhatásában nem harmonikus. A só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 


 

Részletes összetétel/anyaghányad :

A feltálalt menühöz tartozó anyaghányadnyílvántartás nem érkezett be.


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >