Nógrád megye - 52. számú vizsgálat - Karancssági Kerekerdő Óvoda Főzőkonyha - Karancsság
Nógrád megye - 52. számú vizsgálat - Karancssági Kerekerdő Óvoda Főzőkonyha - Karancsság
52. számú vizsgálat (Főzőkonyha)
A mintavétel helye:
(3163 Karancsság, Kossuth út 25)
A menü minősítése:
ÁTLAGOS | 14,1 pont |
Menü: Csontleves cérnametélttel, Zöldbabfőzelék natúr sertésszelettel
Mintavétel ideje: 2019. június 19.
Mintavételi alap : 21 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-17éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Karancssági Kerekerdő Óvoda Főzőkonyha
(3163 Karancsság, Kossuth út 25.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Csontleves cérnametélttel (213 g/adag)
Külső megjelenés: |
Az alaplé világos, aranysárga színű, tiszta, áttetsző, tetején apró, világos zsiradékcseppek gyöngyöznek és zöldfűszerdarabok láthatók. A levesbetét vastagabb cérnametélt, világos, törtfehér színű. Leves és levesbetét aránya megfelelő. Tetszetős. |
Állomány: |
Az alaplé hígan folyó, a levesbetét túlfőtt, kissé elázott. |
Illat: |
A leves kevésbé harmonikus, kissé jellegtelen, a zeller illata kiérződik. |
Íz: |
Jellegtelen, aromaszegény, kevésbé harmonikus.
|
Zöldbabfőzelék natúr sertésszelettel (207 g + 306 g /adag)
Külső megjelenés: |
A főzelék jellegzetes sűrűségű, halványnarancssárga színű, tetején pirospaprikától narancsosra színezett. Megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp látható. A zöldbab különböző méretűre aprított, néhány, a sűrítésből származó apró fehér csomót, bors és pirospaprika szemcséket tartalmaz. A kisebb méretű sertésszelet mellett kevés drappos-világossárga, fűszeres-olajos lé látható. A hús egyenletes vastagságú, széle kicsit barnás színű, fűszerszemcsékkel kissé egyenetlenül szórt. |
Állomány: |
A főzelék jellegzetesen sűrű, teteje bőrös, sűrítésblő eredendően kissé csomós. A zöldbab vegyes állományú , néhány darab kemény. A natúr sertrésszelet kellően átfőtt, kissé száraz, kissé rágós, néhol inas. |
Illat: |
A főzelék savanykás, kevésbé harmonikus illatú. A hús jellegzetes, kellően fűszeres, kellemesen borsos illatú. |
Íz: |
A főzelék savanykás, kissé jellegtelen, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. A hús jellegzetes, fűszeres, kellemes. |
Részletes összetétel/anyaghányad :
Csontleves cérnametélttel
- feketebors, egész
- cérnametélt, 4 tojásos
- levesalap-por
- ételízesítő, sószegény
- jódozott só
- petrezselyemgyökér, friss
- sárgarépa, friss
- sertés húsos csont
- vöröshagyma, friss
- zeller, friss
Natúr sertésszelet
- feketebors őrölt
- csontnélküli sertéskaraj
- ételízesítő, sószegény
- só, jódozott
- napraforgó étolaj
Zöldbabfőzelék
- babérlevél
- fokhagyma, granulátum
- búzafinomliszt
- só, jódozott
- kristálycukor
- sárgahüvelyű zöldbab, mirelit
- ételecet, 20%-os
- napraforgó étolaj
- tejföl, 20%-os