null Nógrád megye - 52. számú vizsgálat - Karancssági Kerekerdő Óvoda Főzőkonyha - Karancsság

Nógrád megye - 52. számú vizsgálat - Karancssági Kerekerdő Óvoda Főzőkonyha - Karancsság

Nógrád megye - 52. számú vizsgálat - Karancssági Kerekerdő Óvoda Főzőkonyha - Karancsság

52. számú vizsgálat (Főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Karancssági Kerekerdő Óvoda Főzőkonyha (3163 Karancsság, Kossuth út 25)

A menü minősítése:

ÁTLAGOS 14,1 pont

 

 

Menü: Csontleves cérnametélttel, Zöldbabfőzelék natúr sertésszelettel

 

Mintavétel ideje: 2019. június 19.

Mintavételi alap : 21 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-17éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe :
Karancssági Kerekerdő Óvoda Főzőkonyha
(3163 Karancsság, Kossuth út 25.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Csontleves cérnametélttel (213 g/adag)

Külső megjelenés:

Az alaplé világos, aranysárga színű, tiszta, áttetsző, tetején apró, világos zsiradékcseppek gyöngyöznek és zöldfűszerdarabok láthatók. A levesbetét vastagabb cérnametélt, világos, törtfehér színű. Leves és levesbetét aránya megfelelő. Tetszetős.

Állomány:

Az alaplé hígan folyó, a levesbetét túlfőtt, kissé elázott.

Illat:

A leves kevésbé harmonikus, kissé jellegtelen, a zeller illata kiérződik.

Íz:

Jellegtelen, aromaszegény, kevésbé harmonikus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zöldbabfőzelék natúr sertésszelettel (207 g + 306 g /adag)

Külső megjelenés:

A főzelék jellegzetes sűrűségű, halványnarancssárga színű, tetején pirospaprikától narancsosra színezett. Megfelelő mennyiségű zsiradékcsepp látható. A zöldbab különböző méretűre aprított, néhány, a sűrítésből származó apró fehér csomót, bors és pirospaprika szemcséket tartalmaz. A kisebb méretű sertésszelet mellett kevés drappos-világossárga,  fűszeres-olajos lé látható. A hús egyenletes vastagságú, széle kicsit barnás színű, fűszerszemcsékkel kissé egyenetlenül szórt.

Állomány:

A főzelék jellegzetesen sűrű, teteje bőrös, sűrítésblő eredendően kissé csomós. A zöldbab vegyes állományú , néhány darab kemény. A natúr sertrésszelet kellően átfőtt, kissé száraz, kissé rágós, néhol inas.

Illat:

A főzelék savanykás, kevésbé harmonikus illatú. A hús jellegzetes, kellően fűszeres, kellemesen borsos illatú.

Íz:

A főzelék savanykás, kissé jellegtelen, a só ízfokozó hatása kevésbé érvényesül. A hús jellegzetes, fűszeres, kellemes.
Összhatásában kevésbé harmonikus a főzelék savanykás íze dominál.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad :

Csontleves cérnametélttel

  • feketebors, egész
  • cérnametélt, 4 tojásos
  • levesalap-por
  • ételízesítő, sószegény
  • jódozott só
  • petrezselyemgyökér, friss
  • sárgarépa, friss
  • sertés húsos csont
  • vöröshagyma, friss
  • zeller, friss

Natúr sertésszelet

  • feketebors őrölt
  • csontnélküli sertéskaraj
  • ételízesítő, sószegény
  • só, jódozott
  • napraforgó étolaj

Zöldbabfőzelék

  • babérlevél
  • fokhagyma, granulátum
  • búzafinomliszt
  • só, jódozott
  • kristálycukor
  • sárgahüvelyű zöldbab, mirelit
  • ételecet, 20%-os
  • napraforgó étolaj
  • tejföl, 20%-os

Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >