null Nógrád megye - 51. számú vizsgálat - Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde Pitypang Tagóvoda Főzőkonyha - Hasznos

Nógrád megye - 51. számú vizsgálat - Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde Pitypang Tagóvoda Főzőkonyha - Hasznos

Nógrád megye - 51. számú vizsgálat - Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde Pitypang Tagóvoda Főzőkonyha - Hasznos

50. számú vizsgálat (főzőkonyha)

A mintavétel helye:
Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde Pitypang Tagóvoda Főzőkonyha
(3060  Hasznos Vár út 61. )

A menü minősítése:

ÁTLAG FELETTI 17,5 pont

 

 

Menü: Paradicsomleves kagylótésztával, Borsos tokány tarhonyával, csemege uborka

Foto: 

Mintavétel ideje: 2019. február 05.

Mintavételi alap : 85 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 év

Főzőkonyha üzemeltetője:
Pásztó Városi Óvoda és Bölcsőde 
(3030 Pásztó, Madách út 15. )

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Paradicsomleves kagylótésztával (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: A leves jellegének megfelelő élénkpiros színű, tetején sötétebb, viszonylag sok zsiradékcsepp és zöldfűszerszemcsék láthatóak. A levesben viszonylag sok kiskagylótészta, kevés fehér és narancssárga színű zöldségkockák találhatóak.
Állomány: A leves kellő sűrűségű, sűrítésből származó pöttyök nem láthatók, homogén, csomómentes. A tészta elpuhult, a zöldségkockák túlfőttek.
Illat: Paradicsomlevesre jellemző, savanykás, kissé gyengébb intenzitású, kevésbé fűszeres. Idegen szagtól mentes.
Íz: Kissé jellegtelen, enyhén savanykás, aromaszegény, gyengén fűszeres. Az ízérzetet rontják a túl puha zöldségek, ízük nehezen felismerhető. Kissé zsíros ízhatású, nem kellően harmonikus.Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Borsos tokány tarhonyával (10 dkg + 15 dkg/adag)

Külső megjelenés: A tarhonya gépi formázású, megfelelően pirított, világosabb és sötétebb barna színű szemekkel. Nem csomós, nem töredezett, zsiradéktól fényes felületű. A tokány tetszetős megjelenésű, barnásnarancs színű mártásban közelazonos méretűre vágott, jól tisztított sertéshús kockákat, néhány apró paradicsom és sárgarépadarabokat tartalmaz.
Állomány: Atarhonya rugalmasan puha, jól átfőtt. A hús puha, omlós a mártás kellően sűrű.Összekevérs után jól bevonja a tarhonyát.
Illat: A tarhonya jellegzetes, idegen szagtól mentes. A tokány illata az elnevezéssel harmonizáló, kellemes, fűszeres, aromás. Idegen szagtól mentes, összhatásában harmonikus.
Íz: A tarhonya jellegének megfelelő, idegen íztől mentes. A tokány kellemesen fűszeres, karakteres, borsos. Összhatásában harmonikus, ízletes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csemegeuborka (7 dkg/adag)

Külső megjelenés: A felezett uborka olajzöld színű, rücskös felületű.
Állomány: Az uborka kissé puha, kevésbé ropogós.
Illat: Az uborka illata nem harmonikus, erősen savanyú, kissé állott, nem teljesen tiszta.
Íz: Az uborka íze nem harmonikus, erősen savanyú, tolakodó.

 

 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad:

Paradicsomleves kagylótésztával

  • Sűrített paradicsom 18-20%
  • Jódozott só
  • Kristálycukor
  • Száraztészta
  • Étolaj
  • Zeller

Tarhonya köret

  • Hagymakocka
  • Jódozott só
  • Száraztészta, tarhonya
  • Étolaj

Borsos tokány

  • Sűrített paradicsom 18-20%
  • Jódozott só
  • Sertéscomb
  • Bors, fekete, őrölt
  • Fokhagyma, mirelit
  • Hagymakocka
  • Étolaj

 


Friss hírek

2024. november 5, kedd

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye - 97. számú vizsgálat - Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium Főzőkonyha - Nyírbátor

Tovább >

2024. október 16, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.10.16.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >