Vissza

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

Nógrád megye-38.számú vizsgálat- Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha - Bátonyterenye

38. számú vizsgálat – (tálalókonyha)

A mintavétel helye:

Bartók Béla Általános Iskola Tálalókonyha
(3070 Bátonyterenye, Iskola út 8-10.)


A menü minősítése:

NEM FELELT MEG 4,9 pont

 

 

Menü: Zöldséges rizsleves, Paprikás-tejfölös csirkeragu, rövidcső tészta

 

 

 

Mintavétel ideje: 2017. október 18.

Mintavételi alap : 260 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 11-14 év

Főzőkonyha : TS GASTRO Kft.
(2119 Pécel, Petőfi u. 15.)

 

Részletes érzékszervi minősítés:

 Zöldséges rizsleves (2,5 dl/adag)

Külső megjelenés: A piszkos sárga színű zavaros alaplében megbarnult, szecskára vágott sárgarépadarabok, jellemző színű zöldborsószemek, zöld fűszerdarabok és szétfőtt rizstészta látható.  Az étel megjelenése nem tetszetős, állott étel benyomását kelti.
Állomány: Az alaplé jellemzően hígan folyó, a sárgarépa gumiszerű, állott érzetű, nagyon vékonyra szelt, néhol fás, a borsó túlfőtt, a rizstészta málló, szétfőtt.
Illat: A leves hosszan tárolt zöldségre jellemző, állott illatú.
Íz: A leves íztelen, jellegtelen, nem megfelelően ízesített, a hosszan és helytelenül tárolt zöldségekre jellemző állott íz dominál.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paprikás-tejfölös csirkeragu, rövidcső tészta (0,12 dl + 20 dkg /adag)

Külső megjelenés: Vajszínű, töredezett, zsírtól fénylő, főzés során szétnyílt, 6 cm hosszú csőtészta túlfőtt. A pirospaprikától narancsosra színezett raguban fekete bors és pirospaprika szemcsék, különböző méretűre darabolt , nem megfelelően tisztított húsdarabok, lecsóalapból származó paprika és paradicsomfoszlányok láthatók. A zsiradék kiül a tányér szélére. nem étvágygerjesztő megjelenésű.
Állomány: A híg ragualapban az aránytalanul kevés, aprózott hús puha, de nem megfelelően tisztított, hártyás. A tészta szétfőtt, szétnyílt, málló. Összhatásában zsíros.
Illat: Jellegtelen, a pirospaprika illata dominál, a konzervlecsóra emlékeztető illat enyhén érezhető. Kissé szúrós illat is érezhető. A tészta a szétfőtt, vizes tésztára jellemző illatú.
Íz: A tészta vizes ízű, ázott, a ragu nem megfelelően fűszerezett, a paprika íze dominál, savanykás. Összhatásában zsíros érzetű. Idegen íztől mentes.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Részletes összetétel/anyaghányad  :

Zöldséges rizsleves
Karalábé 2,1 db
Kelkáposzta 0,42 kg
Fokhagyma 0,035 kg
Petrezselyemzöld csómós 2,1
Rizs 0,35 kg
Zöldborsó mirelit 0,98 kg
Brokkoli mirelit 0,98 kg
Gyökér 1, 54 kg
Vöröshagyma 0,35 kg
Sárgarépa 1, 54 kg
Ételízesítő 0,042 kg
Só 0,14 kg
Sertés fehércsont 7 kg
Karfiol 0,98 kg
Zeller 0,42 kg

Paprikás-tejfölös csirkeragu, rövidcső tészta
Olaj 0,8 l
Csirkecomb filé 6 kg
Kömény, őrölt 0,008 kg
Fekete őrölt bors 0,012 kg
Tejföl 12% 0,8 l
Só 0,12 kg
Vöröshagyma 2 kg
Lecsóalap 1,2 kg
Liszt 0,56 kg
Fűszerpaprika 0,04 kg

 

 



 


Átlagos (0 Szavazatok)

Friss hírek

Pest megye - 74. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Péteri

Pest megye - 74. számú vizsgálat - Általános Iskola Tálalókonyha - Péteri

Budapest XVIII.ker. - 157. vizsgálat - Kondor Béla Általános Iskola Eurest Főzőkonyha

Budapest XVIII.ker. - 157. vizsgálat - Kondor Béla Általános Iskola Eurest Főzőkonyha

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 58. számú vizsgálat – Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Gyermekkert Tagóvoda

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Pest megye – 57. számú vizsgálat – Vasadi Község Bölcsőde Főzőkonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Fejér megye - 61.számú vizsgálat - Gárdonyi Óvoda-Dinnyési Tagóvoda Főző- és Tálalókonyha

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Pest megye – 56. számú vizsgálat – Idősek Klubja Központi Konyha - Tápiószecső

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Veszprém megye – 70. számú vizsgálat – Csillag úti Körzeti Óvoda - Veszprém

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Komárom-Esztergom megye – 33. számú vizsgálat – Oroszlány Város Óvodái, Brunszvik Teréz Óvoda Tálalókonyha

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Pest megye – 50. számú vizsgálat – KÖVÁL Nonprofit Zrt. Katona úti Óvoda Főzőkonyha - Monor

Megjelent az EFSA legújabb növényvédőszer-maradék jelentése
2019. június 28, péntek

Megjelent az EFSA legújabb növényvédőszer-maradék jelentése

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent
2019. május 21, kedd

Az egészséges környezet egyben egészséges táplálékláncot is jelent

Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere
2019. május 17, péntek

Győr-Moson-Sopron megye - 42. számú vizsgálat -Főzőkonyha - Győrszemere

Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma
2019. május 17, péntek

Győr-Moson-Sopron megye - 41. számú vizsgálat -Szt. Benedek Általános iskola és Középiskola Tálalókonyha - Pannonhalma

Győr-Moson-Sopron megye - 40. számú vizsgálat -Kossuth Zsuzsanna Lánykollégium Főzőkonyha - Győr
2019. május 16, csütörtök

Győr-Moson-Sopron megye - 40. számú vizsgálat -Kossuth Zsuzsanna Lánykollégium Főzőkonyha - Győr

Győr-Moson-Sopron megye - 39. számú vizsgálat -Gyarmati Aranydió Óvoda Csíkvándi Tagóvoda Tálalókonyha - Csíkvánd
2019. május 16, csütörtök

Győr-Moson-Sopron megye - 39. számú vizsgálat -Gyarmati Aranydió Óvoda Csíkvándi Tagóvoda Tálalókonyha - Csíkvánd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!
2019. május 14, kedd

Legyünk körültekintőek a zöld smoothie-k fogyasztásakor!