null Nógrád megye - 26. számú vizsgálat - Sóshartyán Község Önkormányzat Iskola Tálalókonyha

Nógrád megye - 26. számú vizsgálat - Sóshartyán Község Önkormányzat Iskola Tálalókonyha

Nógrád megye - 26. számú vizsgálat - Sóshartyán Község Önkormányzat Iskola Tálalókonyha

26. számú vizsgálat - Mintavétel helye (főző- és tálalókonyha):

Sóshartyán Község Önkormányzat Iskola Tálalókonyha (3131 Sóshartyán, Dózsa út 4.)

A menü minősítése:

kiválóan megfelelt

átlag feletti

ÁTLAGOS

átlag alatti

nem
megfelelő

Menü: Karalábé leves, Tejszínes-gombás

csirkemell csavartcső tésztával

 

Mintavétel ideje: 2016.11.14.

Napi adag: 75 adag/ebéd

Főzőkonyha: Sóshartyán Szivárvány Óvoda Főzőkonyha

(3131 Sóshartyán, Dózsa út 4.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Karalábé leves (3 dl/adag)

Külső megjelenés:

Drappos-barna színű lében, közel egyenletes kockákra vágott sárgarépa, fehérrépa és karalábé. A zöldségek gondosan tisztítottak. Néhány kiskocka tészta, zöldfűszer levél foszlány és fekete fűszerszemcse látható. Tetején, apró, áttetsző zsiradék cseppek.

Állomány:

A lé hígan folyó, sűrítés nélkül készült, szinte tükrösen tiszta. A zöldségek és a tészta túl puha, kissé túlfőzött.

Illat:

A karalábé jellegzetes illata mellett a zöldségek illata érezhető. Kevésbé fűszeres, nem teljesen harmonikus.

Íz:

Túl sós, a sok borstól enyhén csípős. A karalábé és a viszonylag bőséges mennyiségű répa íze nem érvényesül. Ételízesítő íze érezhető. Kevésbé harmonikus.

Tejszínes-gombás csirkemell csavartcső tésztával (4 dkg+15 dkg/adag)

Külső megjelenés:

Vajsárga színű, ép csavartcső tészta, felületén fényes, apró zsiradék cseppekkel. Krémfehér színű mártásban kisebb-nagyobb világosbarna húskockák, eltérő nagyságú, vékonyra vágott gombaszeletek, sok fekete fűszerszemcse, apró hagymakockák, zöldfűszer levél foszlány és valószínűleg ételízesítőből származó sárgarépa darabka látható. Tetején áttetsző zsiradék cseppek.                  

Állomány:

A tészta rugalmas, puha, egyenletesen átfőtt. A mártás sűrűn folyó, a hús jellegének megfelelően száraz, kellő gondossággal tisztított. A gomba rugalmasan puha.

Illat:

A tészta jellegzetes, tiszta gabona illatú. A mártás kissé fűszerszegény, illatában édeskés, tejszínes, konzerv gomba illatú.

Íz:

A tészta jellegzetes, tiszta gabona ízű. A mártás gombás, tejszínes. A láthatóan sok fűszerszemcse ellenére gyengén fűszeres. Együtt fogyasztva az ízek harmonikusan kiegészítik egymást. Összhatásában kellemes, ízletes étel.

Részletes összetétel/

anyaghányad

Adatbekérés folyamatban


Friss hírek

2024. szeptember 30, hétfő

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Baranya vármegye - 44. számú vizsgálat - Apáczai Nevelési Központ Főzőkonyha - Pécs

Tovább >

2024. szeptember 18, szerda

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Somogy vármegye - 22. számú vizsgálat - Főzőkonyha - Kaposfő

Tovább >