Nógrád megye-13.számú vizsgálat-Fáy András Általános Iskola
Nógrád megye-13.számú vizsgálat-Fáy András Általános Iskola
13.számú vizsgálat - Mintavétel helye (tálalókonyha):
Fáy András Általános Iskola (3063 Jobbágyi, Iskola út 2-4.)
A menü minősítése:
kiválóan megfelelt |
ÁTLAG FELETTI |
átlagos |
átlag alatti |
nem |
Mintavétel ideje: 2016.02.22. Napi adag: 110 adag/ebéd Főzőkonyha: Kodály Zoltán Óvoda Főzőkonyha (3063 Jobbágyi, Lakótelep 1.) |
Részletes érzékszervi minősítés:
Zöldborsóleves (2dl/adag)
Külső megjelenés: |
Fűszerpaprikától sárgásbarnára színezett híg lében, eltérő alakú és méretű burgonya, karalábé, sárga és fehérrépa darabok, zöldborsó szemek, apró hagymakockák és zöldfűszer levél látható. Alján fűszerszemcsék, tetején narancsos-piros zsírcseppek. |
Állomány: |
A lé hígan folyó. A zöldségek puhák, a karalábé és a fehérrépa kisebb fás részeket tartalmaz. A zöldségek gondosan tisztítottak. |
Illat: |
Illatában a konzervzöldborsó és a zöldségek illata érezhető. |
Íz: |
Édeskés, gyengén fűszeres. A sok zöldség ellenére aromaszegény, jellegtelen, só hiányában az ízek nem érvényesülnek. |
Carbonara (1,5dl/adag), spagetti (180g/adag) sajttal (12g/adag) és kápia paprikával (4g/adag)
Külső megjelenés: |
Sárgás-drapp színű, fényes, olajos felületű, rövidre tördelt spagetti tészta. Drappos színű mártásban, apró, zöldszínű növényi darabok, eltérő méretű húskockák, aprított sonka, zöldfűszer levél és fekete fűszerszemcsék láthatók. A reszelt sajt világossárga, a kápia paprika élénkpiros színű, apróra kockázott. Tetszetős megjelenésű. |
Állomány: |
A tészta rugalmasan puha, nem túlfőtt, néhány szál összetapadt. A mártás kellően sűrű, sima. A hús puha, omlós, kellő gondossággal tisztított. A sajt jellegzetes, könnyen olvad. A paprika ropogós, friss. |
Illat: |
A spagetti tiszta gabonaillatú. A mártás savanykás, gyengén fűszeres, cukkini illata felismerhető. A paprika és a sajt jellegzetesen intenzívebb illatú. Összességében kellemes, harmonikus. |
Íz: |
A spagetti jellegzetes, tiszta. A mártás kellemesen fűszeres. Az összetevők íze intenzív, de harmonikusan kiegészítik egymást. Kellően aromás, tartalmas, ízletes. |
Alma (1db/adag)
Külső megjelenés: |
Kb. 7 cm átmérőjű, sárga-piros cirmos alma. Felülete tiszta, sérüléstől, ütődéstől mentes. |
Állomány: |
Héja kissé vastag, kevésbé lédús, enyhén kásás. |
Illat: |
Savanykás, kellemesen aromás, tiszta. |
Íz: |
Savanykás, édeskés, kellően aromás, idegen íztől mentes. |
Részletes összetétel/ anyaghányad: |
Zöldborsó leves Zöldborsó (mirelit) Répa Petrezselyem gyökér Olaj Karalábé Vöröshagyma Petrezselyem zöld Fokhagyma Fűszerpaprika Bors Só Delikát (sómentes) Burgonya Szerecsendió
Carbonara mártás Olaj Petrezselyem zöld Bors Só Csirkemell filé Sonka felvágott (füstölt) Tej 1,5% Liszt (teljes kiőrlésű) Liszt BL55 Cukkini Trappista sajt Spagetti Olaj Só Spagetti
|