null Nem jelölt tej összetevő miatt hívtak vissza csokoládés kekszet

Nem jelölt tej összetevő miatt hívtak vissza csokoládés kekszet

2017. január 13, péntek

Nem jelölt tehéntej tartalom miatt Lenny & Larry's márkajelzésű csokoládés kekszeket vontak ki a forgalomból Európa több tagállamában. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja a tejallergiában, illetve -intoleranciában szenvedők figyelmét, hogy aki – akár üzletben, akár webáruházban – vásárolt a 7/11/2017 és 30/11/2017 közötti minőségmegőrzési idővel jelölt termékekből, az ne fogyassza el.

A riasztás az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) érkezett. A terméket az Egyesült Államokban állították elő, magas növényi eredetű protein tartalma miatt fogyasztását elsősorban sportolásnál, fokozott fizikai igénybevétel esetén részesítik előnyben.

A termék azonosító adatai:

  • Termék megnevezése: Lenny & Larry's The Complete Cookie Chocolate Chip (csokoládés keksz)
  • Vonalkód: 7 87692-83461 7
  • Minőségmegőrzési idő: a termékvisszahívás a 7/11/2017 és 30/11/2017 közötti minőségmegőrzési idővel ellátott tételek érinti
  • Kiszerelés: 113 g
  • Előállító: Lenny and Larrys Panorama City, CA United States

A NÉBIH felhívja a tejallergiában, illetve –intoleranciában szenvedők figyelmét, hogy aki – akár üzletben, akár webáruházban – vásárolt a fenti azonosítókkal jelölt termékekből, az ne fogyassza el.

A 1169/2011/EU rendeletben foglaltaknak megfelelően alapvető élelmiszerbiztonsági elvárás, hogy a potenciális allergénekre vonatkozó tájékoztatást minden esetben a vásárlók rendelkezésére kell bocsátani.

Kép forrása: http://www.fda.gov/

 


Friss hírek

2025. december 22, hétfő

Biztonságos ünnepi készülődés: élelmiszerbiztonsági tanácsok a karácsonyi menühöz

Karácsonykor ismét előtérbe kerülnek a családi receptgyűjtemények, amelyek alapjául szolgálnak az ünnepi menüsor összeállításának. A karácsonyi vendéglátás során kiemelten fontos, hogy az ízek és hagyományok megőrzése mellett az élelmiszerbiztonsági szempontokat is maradéktalanul érvényesítsük. Ennek támogatására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Oktatási Programja idén is összeállította a legfontosabb élelmiszerbiztonsági iránymutatásokat, amelyek betartása különösen javasolt a hagyományos karácsonyi menüsor elkészítése során.

Tovább >

2025. december 19, péntek

Fokozott laboratóriumi kapacitás a szőlő aranyszínű sárgaság betegség elleni védekezéshez

Idén közel 4000 mintát vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma a szőlő aranyszínű sárgasága betegség (FD) felderítésére. A 2025-ben tapasztalt megemelkedett esetszámra reagálva a hivatal megsokszorozta laboratóriumi kapacitását, a vizsgálatok pedig három helyszínen zajlottak. A Nébih hangsúlyozza, hogy a védekezés folyamatos, és arra kéri a termelőket, hogy tartsák be a növényvédelmi előírásokat, valamint a betegség gyanúját haladéktalanul jelentsék a hatóságoknak.

Tovább >