null Nem jelölt tej összetevő miatt hívtak vissza csokoládés kekszet

Nem jelölt tej összetevő miatt hívtak vissza csokoládés kekszet

Nem jelölt tej összetevő miatt hívtak vissza csokoládés kekszet
2017. január 13, péntek

Nem jelölt tehéntej tartalom miatt Lenny & Larry's márkajelzésű csokoládés kekszeket vontak ki a forgalomból Európa több tagállamában. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja a tejallergiában, illetve -intoleranciában szenvedők figyelmét, hogy aki – akár üzletben, akár webáruházban – vásárolt a 7/11/2017 és 30/11/2017 közötti minőségmegőrzési idővel jelölt termékekből, az ne fogyassza el.

A riasztás az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) érkezett. A terméket az Egyesült Államokban állították elő, magas növényi eredetű protein tartalma miatt fogyasztását elsősorban sportolásnál, fokozott fizikai igénybevétel esetén részesítik előnyben.

A termék azonosító adatai:

  • Termék megnevezése: Lenny & Larry's The Complete Cookie Chocolate Chip (csokoládés keksz)
  • Vonalkód: 7 87692-83461 7
  • Minőségmegőrzési idő: a termékvisszahívás a 7/11/2017 és 30/11/2017 közötti minőségmegőrzési idővel ellátott tételek érinti
  • Kiszerelés: 113 g
  • Előállító: Lenny and Larrys Panorama City, CA United States

A NÉBIH felhívja a tejallergiában, illetve –intoleranciában szenvedők figyelmét, hogy aki – akár üzletben, akár webáruházban – vásárolt a fenti azonosítókkal jelölt termékekből, az ne fogyassza el.

A 1169/2011/EU rendeletben foglaltaknak megfelelően alapvető élelmiszerbiztonsági elvárás, hogy a potenciális allergénekre vonatkozó tájékoztatást minden esetben a vásárlók rendelkezésére kell bocsátani.

Kép forrása: http://www.fda.gov/

 


Friss hírek

Csongrád-Csanád megyében jelentősen bővült a madárinfluenza miatt elrendelt megfigyelési körzet
2021. december 3, péntek

Csongrád-Csanád megyében jelentősen bővült a madárinfluenza miatt elrendelt megfigyelési körzet

A Csongrád-Csanád megyei Csengele településen két gazdaságban madárinfluenzát mutatott ki a Nébih laboratóriuma. A vírus továbbterjedésének megakadályozása érdekében szükségessé vált a megyében kijelölt felügyeleti (megfigyelési) körzet számottevő bővítése. Az intézkedés egy Bács-Kiskun megyei települést is érint.

Tovább >

Indul a téli szezonális ellenőrzés
2021. december 1, szerda

Indul a téli szezonális ellenőrzés

December elsejétől téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést rendel el Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára. Az akció célja, hogy az ünnepeket megelőző időszakban megnövekedett forgalom mellett is biztonságos és jó minőségű élelmiszerek kerüljenek az üzletek polcaira és az otthonokba.

Tovább >