null Negyedszer is „OKÉS” - Szeptember 15-ig várják a közétkeztetés szakács csapatainak nevezését

Negyedszer is „OKÉS” - Szeptember 15-ig várják a közétkeztetés szakács csapatainak nevezését

2014. július 3, csütörtök

„Téli ünnepváró ételek a modern gasztronómia jegyében” a témája a negyedik Országos KözÉtkeztetői Szakácsversenynek (OKÉS). A két kategóriában meghirdetett, két fordulós rendezvényt idén is az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), valamint a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) szervezi a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) támogatásával.

A versenybe bármely közétkeztetést végző főzőkonyha 2 fős csapata (1 fő szakács, és 1 fő segítő) benevezhet 2014. szeptember 15-ig. Cégenként akár több csapat is indulhat a megmérettetésen.

Az OKÉS ezúttal is két fordulós lesz: először a dokumentumokat (menü, kalkulációk stb.) értékeli a zsűri, majd a második fordulóban a tovább jutott versenyzőknek el is kell készíteniük az ételeket.

Újdonság, hogy ezúttal két kategóriában nevezhetnek a csapatok. Az „A” kategóriában egy „átlagos”, 3 fogásos napi menüt kell összeállítani, aminél a felhasznált alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 420 Ft-ot. A „B” kategóriában egy rendezvényhez kell szintén 3 fogásos menüt tervezni. Az alapanyagok beszerzési értéke összesen nem haladhatja meg a nettó 520 Ft-ot.

Az „alapanyag kosárban” mindkét esetben többek között hazai tenyésztésű afrikai harcsafilé, csirke, sütőtök, cukkíni, cékla, szilva, alma, körte, köles, árpagyöngy és vörös lencse található.

A rendezvény sikerét bizonyítja, hogy t több szakmai civil szervezet is támogatja az idei OKÉS-t. A kezdeményezés mellé állt például az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Magyar Gasztronómiai Egyesület, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, a Kortárs Gasztronómiai Egyesület és az Egészséges Táplálkozásért Egyesület is.

 

Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >