null Nébih útmutatók a szarvasmarha gümőkórról

Nébih útmutatók a szarvasmarha gümőkór elleni védekezésről szóló 56/2019. (XII. 12.) AM rendelethez

2019. december 27, péntek

A 2019. december 27-ével hatályát vesztő 65/2002. FVM rendelet melléklet formájában tartalmazta többek között az intradermális tuberkulin teszt végrehajtásának, dokumentálásának, nyilvántartásának szabályait, a nem-specifikus reakciók meghatározását. Az új 56/2019 AM rendelet ugyanezen szabályokhoz a Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján megjelenő Útmutatókat rendel:

Letölthető anyagok:

  1. Útmutató az intradermális tuberkulin vizsgálat végrehajtásáról (A gümőkór ellen védekezés szabályairól szóló 56/2019. (XII. 12.) AM rendelet 3. § (1) bekezdése szerint)
  2. Útmutató a nem specifikus reakciók meghatározására (A gümőkór ellen védekezés szabályairól szóló 56/2019. (XII. 12.) AM rendelet 7. § (6) bekezdése szerint)
  3. Útmutató elkülönített diagnosztikai vágásra küldéshez (A gümőkór ellen védekezés szabályairól szóló 56/2019. (XII. 12.) AM rendelet I. melléklet 1.1 pontja alapján)
  4. Útmutató gümőkór vizsgálatok nyilvántartására és dokumentálására (A gümőkór elleni védekezés szabályairól szóló 56/2019. (XII.12) AM rendelet 9.§ (4) bekezdése szerint

4.a Ajánlott jegyzőkönyv minta gümőkór vizsgálathoz

4.b Ajánlott megyei nyilvántartás 64/432-es jelentéshez

4.c Ajánlott megyei gümőkór nyilvántartás részletes adattartalommal

 

Friss hírek

2024. szeptember 5, csütörtök

Szeptember 10-11-én csökkentett kapacitással működik a Nébih ügyfélszolgálata

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatja az ügyfeleket, hogy 2024. szeptember 10-11-én a Nébih ügyfélszolgálatai továbbképzés miatt csökkentett kapacitással működnek.

Tovább >

2024. szeptember 3, kedd

Élelmiszerlánc-biztonsági szempontból kedvezőek az idei nyári tapasztalatok

Eredményesen zárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. A két hónapos vizsgálatsorozat során tucatnyi célterületen mintegy 1200 egységet, valamint csaknem 1500 terméktételt vizsgáltak az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek. A döntően pozitív eredmények, valamint a feltárt hibák egyaránt jól mutatják az élelmiszerbiztonságért végzett munka sikerét és szükségességét.

Tovább >