null Módosultak a kedvtelésből tartott állatok Szlovéniába való bevitelére vonatkozó szabályok

Módosultak a kedvtelésből tartott állatok Szlovéniába való bevitelére vonatkozó szabályok

Módosultak a kedvtelésből tartott állatok Szlovéniába való bevitelére vonatkozó szabályok
2008. augusztus 1., péntek

A Szlovén Köztársaság központi állategészségügyi hatósága tájékoztatta a Bizottságot és a tagállamokat, hogy nemzeti szabályozásukban módosították a kedvtelésből tartott állatok kereskedelmi és nem kereskedelmi célú mozgatásával kapcsolatos szabályozást

A Szlovén Köztársaság központi állategészségügyi hatósága tájékoztatta a Bizottságot és a tagállamokat, hogy a 92/65/EGK irányelv 10. cikke, a 998/2003/EK rendelet 5. cikk (2) bekezdése, és a 2004/839/EK rendelet alapján nemzeti szabályozásukban kedvtelésből tartott állatok kereskedelmi és nem kereskedelmi célú mozgatásával kapcsolatosan a következő szabályok módosultak:

  • 3 hónaposnál fiatalabb veszettség ellen nem vakcinázott kutyák, macskák, görények nem kereskedelmi célú mozgatását megtiltja, kivéve a 998/2003/EK rendelet II. mellékletének A, B1, B2, részében felsorolt országokból (valamennyi EU tagállamból és társult államokból) 

  • és megtiltja 3 hónaposnál fiatalabb veszettség ellen nem vakcinázott kutyák, macskák, görények kereskedelmi célú importját és kereskedelmét

Mindkét jogszabályi változás hatályos.


Friss hírek

Házisertés-állományban is megjelent az ASP Németországban
2021. július 19., hétfő

Házisertés-állományban is megjelent az ASP Németországban

Házisertés-állományban is megerősítették 2021. július 15-én az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a németországi Brandenburg tartományban két sertéstartó gazdaságban, majd ezen eseteket július 17-én egy újabb is követte. A kitöréseket a korábban vaddisznókban megállapított ASP esetek miatti korlátozás alatt álló területeken észlelték. A 2020 szeptemberi első vaddisznó eset óta mostanáig nem volt jelen az ASP a házisertés-állományban Németországban.

Tovább >

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom
2021. július 19., hétfő

A fővárosban és az ország 10 megyéjében megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén, ezért 2021. július 20-tól (kedd) Budapesten és Magyarország 10 megyéjében visszavonja a hatóság a tűzgyújtási tilalmat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy 9 megyében változatlanul érvényben marad a korlátozás, különösen ezeken a területeken fontos az elővigyázatosság!

Tovább >