null Módosult a birtok-összevonási célú termőföldvásárlás támogatásáról szóló 99/2007. (IX. 19.) FVM rendelet

Módosult a birtok-összevonási célú termőföldvásárlás támogatásáról szóló 99/2007. (IX. 19.) FVM rendelet

2013. december 23, hétfő

A 2013. évben benyújtott kérelmekről a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága legkésőbb 2013. december 31-ig dönt A Magyar Közlöny 216. számában kihirdetésre került a vidékfejlesztési miniszter 130/2013. (XII. 21.) VM rendelete az egyes agrártárgyú miniszteri rendeletek módosításáról. A rendelet több támogatás típusú rendelet mellett tartalmazza a birtok-összevonási célú termőföldvásárlás támogatásáról szóló 99/2007. (IX. 19.) FVM rendelet módosítását is.

2013-ban támogatás nyújtható birtok-összevonási célú termőföld megvásárlására. A támogatás mértéke az adásvételi szerződésben kikötött vételár húsz százaléka, de kérelmenként maximum hárommillió forint. A 2013. évben a 2013. december 5. és 31. között megkötött adásvételi szerződésekhez igényelhető támogatás.

A rendelet alapján támogatásban az a termőföldtulajdon szerzésére jogosult, mezőgazdasági termelőtevékenységgel foglalkozó magánszemély (a továbbiakban: ügyfél) részesíthető, aki eleget tett a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény szerinti nyilvántartásba vételi kötelezettségének, vagy legkésőbb a kérelem benyújtásával egyidejűleg kérelmezi nyilvántartásba vételét az ügyfél-nyilvántartási rendszerben. A rendelet melléklete alapján összeállított kérelmet a 2013. évben legkésőbb 2013. december 31-éig lehet a megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósághoz benyújtani.
 
A kérelem letölthető az alábbi linkre kattintva.

 
Figyelem!
A támogatás iránti kérelmeket a földművelésügyi igazgatóság az e célra biztosított pénzeszközök rendelkezésre állásától függően, a kérelmek benyújtásának sorrendjében bírálja el. A 2013. évben benyújtott kérelmekről a földművelésügyi igazgatóság legkésőbb 2013. december 31-ig döntenie kell.


Friss hírek

2023. január 27, péntek

Tudnivalók a növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények drónos kijuttatásának kérelmezéséről

Az elmúlt időszakban számos kérdés érkezett a Nébih munkatársaihoz annak kapcsán, hogy ki, hol és hogyan kérelmezheti növényvédő szerek és növényvédelmi hatású készítmények engedélyezését drónnal történő kijuttatásra. Az alábbiakban összegyűjtöttük a témához kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat.

Tovább >

2023. január 26, csütörtök

Fontos határidő: 2022-es BIONYOM adatszolgáltatás a Nébih felületén!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a biomassza-kereskedők, biomassza-feldolgozók és az üzemanyag-forgalmazók figyelmét, hogy március 20-ig kell elkészíteniük és elektronikus úton benyújtaniuk a 2022. évre vonatkozó BIONYOM adatszolgáltatást. Az ehhez szükséges webes felület már elérhető a hivatal honlapján.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)