null Mezőgazdasági vízgazdálkodás

Mezőgazdasági vízgazdálkodás

Mezőgazdasági vízgazdálkodás

A mezőgazdasági vízgazdálkodás feladatainak forrását az FVM 2009. évi költségvetésében a „vízügyi feladatok támogatása” fejezeti kezelésű előirányzat biztosítja.

Az FVM 2009. évi költségvetésében a „vízügyi feladatok támogatása” fejezeti kezelésű előirányzaton 368 millió Ft állt rendelkezésre, ebből a minisztérium 100 millió Ft-ot vízkárelhárításra, 210 millió Ft-ot állami tulajdonú szivattyútelepek üzemeltetésére, és további 58 millió Ft-ot kutatásra biztosított.

A tavaszi belvízvédekezési munkák finanszírozására a Kormány további 300 millió Ft-ot biztosított. A védekezési munkák befejezését követő záró jelentéseket és a szivattyútelepek üzemeltetésének elszámolásait felterjesztettük az FVM-be jóváhagyásra.

A mezőgazdasági célú, vízgazdálkodási létesítmények prevenciós munkáira 2008 év végén a Kormány 500 millió forint forrást biztosított, mely feladatokat 2009. március 31-ig kellett befejezni. A kivitelezési munkákat és a szöveges beszámoló jelentést 2009. április 30-ig a vízgazdálkodási társulatok elkészítették.


Friss hírek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ
2020. augusztus 7, péntek

Egy újabb „aranyhasú” hazajutásában segített az ÁHSZ

Ismét eredményes akción van túl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ). A halászati őrök a júniusban felderített ügyben az eljárást és bírságolást követően sikeresen visszaszállítottak az eredeti élőhelyére egy újabb jogszerűtlenül kifogott és áttelepített tőpontyot. A méretes, 27 kg-os, 92 cm testhosszúságú hal 17 km megtétele után került vissza a Vasmegyei megtalálási helyéről az eredeti „otthonába”.

Tovább >

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben
2020. július 31, péntek

Tűzgyújtási tilalom az alföldi térségben

Az elmúlt napok átlagosnál melegebb időjárása miatt az alföldi térség erdőterületein található avar, gyep és tűlevél réteg kiszáradása miatt fokozott tűzveszély alakult ki. 2020. augusztus 1-től három megyében életbe lépett a tűzgyújtási tilalom. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)