null Mezőgazdasági vízgazdálkodás

Mezőgazdasági vízgazdálkodás

A mezőgazdasági vízgazdálkodás feladatainak forrását az FVM 2009. évi költségvetésében a „vízügyi feladatok támogatása” fejezeti kezelésű előirányzat biztosítja.

Az FVM 2009. évi költségvetésében a „vízügyi feladatok támogatása” fejezeti kezelésű előirányzaton 368 millió Ft állt rendelkezésre, ebből a minisztérium 100 millió Ft-ot vízkárelhárításra, 210 millió Ft-ot állami tulajdonú szivattyútelepek üzemeltetésére, és további 58 millió Ft-ot kutatásra biztosított.

A tavaszi belvízvédekezési munkák finanszírozására a Kormány további 300 millió Ft-ot biztosított. A védekezési munkák befejezését követő záró jelentéseket és a szivattyútelepek üzemeltetésének elszámolásait felterjesztettük az FVM-be jóváhagyásra.

A mezőgazdasági célú, vízgazdálkodási létesítmények prevenciós munkáira 2008 év végén a Kormány 500 millió forint forrást biztosított, mely feladatokat 2009. március 31-ig kellett befejezni. A kivitelezési munkákat és a szöveges beszámoló jelentést 2009. április 30-ig a vízgazdálkodási társulatok elkészítették.


Friss hírek

2023. január 18, szerda

Tájékoztatás a vetőmag termesztői igazolás (hatósági bizonyítvány) kiállításának feltételeiről

A vetőmag termesztői igazolást, vagyis hatósági bizonyítványt, a vetőmag termesztőnek állít ki a befejezett előállítói és termelési ciklus után a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatósága (Nébih MGEI).

Tovább >

2022. december 28, szerda

Az ünnepek idején is garantált az élelmiszerbiztonság

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek. Az akció kapcsán Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár kiemelte, biztonságos, jó minőségű termékekből készíthették ünnepi fogásaikat a magyar családok és ez a szilveszterkor hagyományos termékek esetében sem lesz másképp.

Tovább >

Átlagos (0 Szavazatok)