null Megváltozott a vadfarm-állományváltozások bejelentési helye

Megváltozott a vadfarm-állományváltozások bejelentési helye

2019. június 4, kedd

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a vadfarm-tulajdonosokat, hogy 2017. január 1-jétől megváltozott az előző évi állományváltozások bejelentésének helye. A jelenlegi struktúrában az érintetteknek a Pest Megyei Kormányhivatalhoz kell megküldeniük az állományváltozási naplókat.

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet 20/F.§ (2) bekezdése szerint a vadfarm engedélyesének biztosítania kell a tartásra engedélyezett vadfaj megfelelő tartási körülményeit, rendelkeznie kell takarmánytárolóval, egyedi kezelésre alkalmas területtel, ivóvízellátással és karanténnal.

A vadfarm engedélyes köteles vezetni a vadászati hatóság által hitelesített állomány-nyilvántartást, továbbá az előző évi állományváltozásokat (a fenti jogszabály 3. számú mellékletének IV. pontjában meghatározott adattartalommal) a vadászati hatóságnak bejelenteni. A bejelentési kötelezettség minden évben január 31-ig teljesítendő.

A földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm.rendelet 59.§ (6) bekezdése szerint országos illetékességű vadászati hatóságként – a kormányrendeletben hatáskörébe utalt hatósági ügyben – a Pest Megyei Kormányhivatal jár el.

A fenti jogszabályi előírásoknak megfelelően, 2017. január 1-jétől megváltozott az előző évi állományváltozások bejelentési helye. Eszerint a vadfarm-tulajdonosoknak a Pest Megyei Kormányhivatalhoz kell megküldeniük az állományváltozási naplókat.

Az illetékes hatóság elérhetőségei:

Pest Megyei Kormányhivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény-és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztály
Földművelésügyi és Erdészeti Osztály
1023 Budapest, Frankel Leó u. 42-44.
fme@pest.gov.hu
(1) 207 – 8211

 


Friss hírek

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „fehér könyvről" (2024.03.21.)

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. március 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.03.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >