null Megváltozott a vadfarm-állományváltozások bejelentési helye

Megváltozott a vadfarm-állományváltozások bejelentési helye

Megváltozott a vadfarm-állományváltozások bejelentési helye
2019. június 4, kedd

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatja a vadfarm-tulajdonosokat, hogy 2017. január 1-jétől megváltozott az előző évi állományváltozások bejelentésének helye. A jelenlegi struktúrában az érintetteknek a Pest Megyei Kormányhivatalhoz kell megküldeniük az állományváltozási naplókat.

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény végrehajtásának szabályairól szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelet 20/F.§ (2) bekezdése szerint a vadfarm engedélyesének biztosítania kell a tartásra engedélyezett vadfaj megfelelő tartási körülményeit, rendelkeznie kell takarmánytárolóval, egyedi kezelésre alkalmas területtel, ivóvízellátással és karanténnal.

A vadfarm engedélyes köteles vezetni a vadászati hatóság által hitelesített állomány-nyilvántartást, továbbá az előző évi állományváltozásokat (a fenti jogszabály 3. számú mellékletének IV. pontjában meghatározott adattartalommal) a vadászati hatóságnak bejelenteni. A bejelentési kötelezettség minden évben január 31-ig teljesítendő.

A földművelésügyi hatósági és igazgatási feladatokat ellátó szervek kijelöléséről szóló 383/2016. (XII. 2.) Korm.rendelet 59.§ (6) bekezdése szerint országos illetékességű vadászati hatóságként – a kormányrendeletben hatáskörébe utalt hatósági ügyben – a Pest Megyei Kormányhivatal jár el.

A fenti jogszabályi előírásoknak megfelelően, 2017. január 1-jétől megváltozott az előző évi állományváltozások bejelentési helye. Eszerint a vadfarm-tulajdonosoknak a Pest Megyei Kormányhivatalhoz kell megküldeniük az állományváltozási naplókat.

Az illetékes hatóság elérhetőségei:

Pest Megyei Kormányhivatal
Élelmiszerlánc-biztonsági, Földhivatali, Növény-és Talajvédelmi, Erdészeti Főosztály
Földművelésügyi és Erdészeti Osztály
1023 Budapest, Frankel Leó u. 42-44.
fme@pest.gov.hu
(1) 207 – 8211

 


Friss hírek

Külföldre vinné kedvencét? Ne felejtse el kikérni kisállata útlevelét!
2022. augusztus 2, kedd

Külföldre vinné kedvencét? Ne felejtse el kikérni kisállata útlevelét!

Sokan szeretnék házi kedvencüket magukkal vinni a külföldi nyaralásra. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a kisállat utaztatásra is léteznek egységes Európai Uniós szabályok, a különböző országok pedig speciális feltételeket is előírhatnak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a kutyák, macskák és görények külföldi utaztatásáról.

Tovább >

Rendhagyó Szupermenta termékteszt – omega-3 zsírsavkapszulák a középpontban
2022. július 19, kedd

Rendhagyó Szupermenta termékteszt – omega-3 zsírsavkapszulák a középpontban

A Szupermenta termékteszt programban étrend-kiegészítőket vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A laboratóriumi vizsgálatok szerint a csomagoláson ígért omega-3 zsírsavak mennyisége minden étrend-kiegészítő esetében megfelelt a jelölt értéknek. A 21 tesztelt termék közül azonban 17-nél fordultak elő jelölési hibák, és több esetben a felhasznált adalékanyagok minősége sem felelt meg az uniós specifikációs rendelet előírásainak.

Tovább >