null Megkezdődött az adatszolgáltatás az önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához

Megkezdődött az adatszolgáltatás az önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához

2014. november 12, szerda

A 46/2014. (IX. 25.) BM rendelet alapján az 5000 fő lakosságszámot meg nem haladó települések önkormányzatai szociális célú tűzifavásárláshoz kiegészítő támogatásra pályázhatnak. A pályázat feltétele, hogy a tűzifát biztosító erdőgazdálkodók az erdészeti hatóság által vezetett közhiteles Erdőgazdálkodói Nyilvántartásban bejegyzett erdőgazdálkodóként szerepeljenek.

Az adatszolgáltatásra kötelezett hatóság, az Erdőgazdálkodói Nyilvántartás vezetője, a NÉBIH Erdészeti Igazgatóság. Az erdészeti hatóság a kérelem beérkezésétől számított három napon, belül szolgáltatja a kért adatokat. Az önkormányzatok az adatokat az erdészeti hatóságtól költségmentesen, az ügyintézési idő lerövidítése érdekében elektronikus levélben kapják meg.

Az adatok kiadása a fűtés idény beköszöntével, november hónap elején kezdődött meg. Már eddig mintegy száz önkormányzat kereste meg a NÉBIH Erdészeti Igazgatóságot. A kérelmek jelentős része az állami erdőgazdaságokra vonatkozik, a programban a magán erdőgazdálkodók eddig kisebb számban érintettek.

NÉBIH Erdészeti Igazgatóság

 


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >