null Megkezdődött az adatszolgáltatás az önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához

Megkezdődött az adatszolgáltatás az önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához

2014. november 12, szerda

A 46/2014. (IX. 25.) BM rendelet alapján az 5000 fő lakosságszámot meg nem haladó települések önkormányzatai szociális célú tűzifavásárláshoz kiegészítő támogatásra pályázhatnak. A pályázat feltétele, hogy a tűzifát biztosító erdőgazdálkodók az erdészeti hatóság által vezetett közhiteles Erdőgazdálkodói Nyilvántartásban bejegyzett erdőgazdálkodóként szerepeljenek.

Az adatszolgáltatásra kötelezett hatóság, az Erdőgazdálkodói Nyilvántartás vezetője, a NÉBIH Erdészeti Igazgatóság. Az erdészeti hatóság a kérelem beérkezésétől számított három napon, belül szolgáltatja a kért adatokat. Az önkormányzatok az adatokat az erdészeti hatóságtól költségmentesen, az ügyintézési idő lerövidítése érdekében elektronikus levélben kapják meg.

Az adatok kiadása a fűtés idény beköszöntével, november hónap elején kezdődött meg. Már eddig mintegy száz önkormányzat kereste meg a NÉBIH Erdészeti Igazgatóságot. A kérelmek jelentős része az állami erdőgazdaságokra vonatkozik, a programban a magán erdőgazdálkodók eddig kisebb számban érintettek.

NÉBIH Erdészeti Igazgatóság

 


Friss hírek

2023. január 31, kedd

Már letölthetők a gyümölcsfaiskolai szemlebejelentő nyomtatványok

Felhívjuk az engedéllyel rendelkező gyümölcs szaporítóanyag-előállítók és -forgalmazók figyelmét, hogy tevékenységüket évente február 28-ig, önállóan kell bejelenteniük.

Tovább >

2022. december 28, szerda

Az ünnepek idején is garantált az élelmiszerbiztonság

Több mint 1800 ellenőrzés, 12,2 millió Ft bírság és 51,6 tonna forgalomból kivont élelmiszer a fő mérlege az idei téli élelmiszerlánc-ellenőrzésnek. Az akció kapcsán Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár kiemelte, biztonságos, jó minőségű termékekből készíthették ünnepi fogásaikat a magyar családok és ez a szilveszterkor hagyományos termékek esetében sem lesz másképp.

Tovább >