null Megkezdődik az ÁROPjog2. projekt oktatási szakasza

Megkezdődik az ÁROPjog2. projekt oktatási szakasza

2013. január 18, péntek

Ezúton tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ÁROP-2.2.16-2012-2012-0002 regisztrációs számú, „Jogalkalmazás javítása a mezőgazdasági szakigazgatásban 2.” című projektjének első üteme befejeződött. Az európai uniós forrásból létrehozott program célja, hogy a 2011. január 1. után elfogadásra, illetve módosításra kerülő, az élelmiszerlánc-biztonságot és a mezőgazdasági szakigazgatást közvetlenül érintő központi jogszabályok gyakorlati alkalmazását elősegítő képzések megvalósulhassanak, ezzel elősegítve az érintett jogterületeken az egységes és hatékony jogalkalmazást.

Az első ütem eredményeként az érintett szakmai igazgatóságok aktív közreműködésével 16 tananyag készült el. Az oktatási anyagok 7 témakört érintenek: földművelésügy, erdőgazdálkodás, állattenyésztés, élelmiszerlánc-biztonság, növény-, talaj és agrárkörnyezet védelem, állategészségügy és felügyeleti díj. Az egyes tananyagok egységes szerkezetbe foglalása megtörtént, a távoktatási és szóbeli képzések előkészítése folyamatban van.

A http://www.nebih.gov.hu/ honlapon folyamatosan frissülő információkkal szolgálunk a képzésekre vonatkozóan. A kurzusok helyszínéről és időpontjáról, valamint az ezekre történő jelentkezés módjáról ide kattintva olvasható.


Friss hírek

2025. november 26, szerda

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2025.11.26.)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2025. november 14, péntek

Tájékoztató a növényvédő szer felhasználáskor keletkező hulladékok jogszerű kezeléséről

A gazdálkodók és a növényvédő szerrel szolgáltatást végző vállalkozások felelőssége nem merül ki a növényvédő szerek okszerű, szakszerű és biztonságos kijuttatásában. Minden esetben számolni kell a keletkező hulladékokkal is, melyek megfelelő kezelése az emberi egészség, a környezet és a természet védelme érdekében is kiemelt jelentőségű.

Tovább >