null Megjelent a Nitrát gazdálkodói kézikönyv

Megjelent a Nitrát gazdálkodói kézikönyv

2015. február 25, szerda

A nitrogén létfontosságú tápanyag, nagy koncentrációban azonban környezetünkre és egészségünkre egyaránt káros. A nitrát túlterhelés hatásit felismerve az Európai Unió úgy döntött, hogy a szennyezések elkerülése érdekében a Nitrát Irányelv által juttatja érvényre a talaj, a felszíni és felszín alatti vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéstől való megóvását szolgáló szabályokat.

A kiadvány ismerteti ezen környezetvédelmi előírásokat, az adatszolgáltatással és a nyilvántartási kötelezettséggel valamint az ellenőrzésekkel kapcsolatos tudnivalókat.

A nitrátérzékeny területek lehatárolása 2013. szeptember 1-től módosult, és az újonnan kijelölt területeken a Helyes Mezőgazdasági Gyakorlat szabályait 2014. szeptember 1-től be kell tartani. A kézikönyv hasznos információkat tartalmaz azok számára, akik újonnan nitrátérzékennyé nyilvánított területen gazdálkodnak és adatszolgáltatásra kötelezettek.

Bízunk benne, hogy a kézikönyv a gazdálkodóknak segítségére lesz abban, hogy a lehető legtöbb információ birtokában, sikeresen tudjanak megfelelni a gazdaságukra vonatkozó követelményeknek.

Letölthető tartalmak:
Nitrát gazdálkodói kézikönyv


Friss hírek

2023. március 30, csütörtök

Oltalom alatt álló földrajzi árujelzők használatával kapcsolatos tudnivalók

A mezőgazdasági termékek és az élelmiszerek földrajzi árujelzőinek oltalmát az 510/2006/EK tanácsi rendelet valamint az PRk végrehajtására vonatkozó részletes szabályok megállapításáról szóló 1898/2006/EK bizottsági rendelet alapján lehet biztosítani az Európai Unió valamennyi tagállamában.

Tovább >

2023. március 28, kedd

Közlemény elveszett „zöld könyvről”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >