null Még könnyebbé válik az eGN használata: elérhető a Másolás és az Export funkció

Még könnyebbé válik az eGN használata: elérhető a Másolás és az Export funkció

2023. július 5, szerda

Újabb funkciókkal bővítette a hivatal az elektronikus gazdálkodási naplót. Nagy segítséget nyújt a felhasználók számára, hogy az eGN-ben már másolhatnak és exportálhatnak is az elkövetkezendőkben. A Nébih célja, hogy a folyamatos fejlesztések által egyre felhasználóbarátabb rendszer álljon az ügyfelek rendelkezésére.

A gazdálkodási napló kezelője a „Másolás” funkcióval a hasznosításokat és a műveleteket tudja másolni.
•    Lehetőség van annak megadására is, hogy az új adatsorok rögzített vagy véglegesített állapotban jöjjenek-e létre.
•    A hasznosítások másolása közben csak azonos művelési ágú termőhelyekre történhet a másolás.
•    A műveletek másolásakor a termőhelyek és a hasznosítások közül választhatnak a felhasználók. 
•    A műveletek közül a növényvédelmi megfigyelés másolható a kapcsolódó műveletekkel együtt is.

A másik újdonság az „Export” funkció. Az ügyfelek akár a teljes gazdálkodási naplót exportálhatják Excel (xlsx) formátumban.
•    Lényeges, hogy az exportálás kizárólag a módosítások megkezdése előtt érhető el a Dokumentumok lapfülön.
•    „Nyomtatóbarát” és „széles” formátum is rendelkezésre áll. A széles változat az esetleges szűréseket és összegzéseket támogatja.
•    Fontos hangsúlyozni, hogy az elkészült fájlok csak korlátozott ideig tölthetőek le, ugyanakkor a legújabb változat bármikor generálható.

További információk elérhetőek a Nébih eGN aloldalán.
Az Elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) Másolás és Export funkcióját bemutató kitöltési útmutató elérhető a Nébih portálján.
Felmerülő kérdés esetén az egn@nebih.gov.hu címen kérhető segítség.

Friss hírek

2024. április 18, csütörtök

A magyar fogyasztók aflatoxin terhelését vizsgálták a Nébih szakemberei

A Debreceni Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös projektben vett részt: „A magyar fogyasztók rövid és hosszú távú aflatoxin-terhelésének meghatározása a tejtermékláncban és a kockázatkezelő intézkedések megalapozása”-címmel. A szakemberek megállapították, hogy a hazai lakosságot jelenleg nem fenyegeti jelentős aflatoxin egészségügyi kockázat. Bár azonnali ellenintézkedések nem szükségesek, a takarmányok és élelmiszerek folyamatos ellenőrzése a lehetséges aflatoxin szennyeződésekre mégis indokolt és javasolt.

Tovább >

2024. április 16, kedd

Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét újra elérte a madárinfluenza

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén is a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van. A hatóság a madárinfluenza újbóli jelenléte miatt ismételten felhívja az állattartók figyelmét a járvány elleni védekezés fontosságára.

Tovább >