null Még két hét áll rendelkezésre a Nébih ÁDI szervezte jártassági vizsgálat eredményének beküldésére

Még két hét áll rendelkezésre a Nébih ÁDI szervezte jártassági vizsgálat eredményének beküldésére

2023. június 7, szerda

Az állategészségügyi vizsgálatokat végző magánlaboratóriumok számára szervezett a Nébih állategészségügyi diagnosztikai igazgatósága jártassági vizsgálatokat 2023 első félévére. A résztvevő laboratóriumoknak szűk két hét áll rendelkezésére az eredmények leadására.

Az ún. körvizsgálat jó lehetőség a magánlaboratóriumok számára, hogy a megfelelő vizsgálati teljesítményüket igazolják az ügyfeleik, az akkreditáló szervek, valamint a hatóság felé. Emellett természetesen saját maguk is objektív visszajelzést kaphatnak teljesítményükről.

A Nébih ezúton is felhívja a résztvevők figyelmét, hogy a programban meghirdetett vizsgálatok eredményének beküldési határideje: 2023. június 20., az adi@nebih.gov.hu e-mail címre.


Friss hírek

2024. április 22, hétfő

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.

Tovább >

2024. április 22, hétfő

Vegyes eredményekkel és számos szankcióval zárult az idei tavaszi szezonális ellenőrzés

Március 1. és április 1. között tavaszi szezonális ellenőrzés zajlott az egész országban. A Nébih irányításával az élelmiszerlánc-felügyeleti szervek 2420 ellenőrzést végeztek, több mint 15 millió forint értékben szabtak ki bírságot, és mintegy 13 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból. A hatósági felügyelők leggyakrabban higiéniai, nyomonkövethetőségi és a dolgozók egészségügyi alkalmasságával kapcsolatos hiányosságokat tapasztaltak. Laboratóriumi vizsgálat céljából a húsvéti időszak népszerű termékeit: a tormákat és a sonkákat vették górcső alá. A cél az volt, hogy az ünnepek alatt is kizárólag biztonságos élelmiszerek kerüljenek a családok asztalára.

Tovább >