null Közlemény őstermelők részére hibás érvényesítési dátummal kiadott értékesítéséi betétlapok ügyében

Közlemény őstermelők részére hibás érvényesítési dátummal kiadott értékesítéséi betétlapok ügyében

2016. április 18, hétfő

A 2016. március 21-én kiadott több mint ötezer darab őstermelői igazolvány betétlapján a nyilvántartás nem megfelelő beállítása miatt bekövetkezett rendszerhiba eredményeként tévesen, 2016. január 1-i dátum helyett, az aznapi, 2016. március 21. dátum szerepel a hatályosság kezdeteként.

A rendszerhibát a NÉBIH 2016. március 22. napon javította, az adatok a rendszerben a javítást követően már a jogszabálynak megfelelően szerepelnek. Tudomásunk szerint már több ügyfél felszólítást kapott a NAV-tól a rendszerhiba kijavítását megelőző még helytelen adatokat tartalmazó adatszolgáltatás okán, de joghátrány elkerülése érdekében folyamatosan egyeztetünk az ügyben érintett szervekkel, így a NAV-val is.

Az őstermelői nyilvántartásban szereplő adatok már javításra kerültek, ezért az őstermelők a Kormányhivatal által végzett ellenőrzés során önmagában a betétlapon szereplő helytelen dátum miatt nem érheti őket joghátrány, kizárólag az ezen ellenőrzéseken való megfelelés céljából nem kell lecserélni a betétlapokat. Amennyiben egyéb okból mégis szükségük van a javított betétlapra, akkor azt az állandó lakóhelye szerinti falugazdász újra kinyomtatja már a helyes dátummal a rendszerből.

A 2016. március 22-én kiadott közel kétezer darab őstermelői igazolvány betétlapján szintén rendszerhiba következtében, március 22-i dátum helyett, tévesen 2016. január 1. szerepel hatályosság kezdeteként. Tájékoztatjuk az érintett őstermelőket, hogy a hatályos jogszabályok szerint az igazolványon szereplő 2016. március 22.-i hatályossági dátumot kell figyelembe venni. Ezen hiba esetében az elírás semmilyen jogelőnyt vagy joghátrányt nem von maga után, mivel a nyilvántartási rendszerben az érvényességi dátum helyesen szerepel. Amennyiben szükséges, a javított betétlapot falugazdásza kérésére újra kinyomtatja a rendszerből.


Friss hírek

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.13.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. május 2, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.05.02.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >