Komárom-Esztergom-vármegye - 34. számú vizsgálat - Kisbéri Gyöngyszem Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha - Kisbér
Komárom-Esztergom-vármegye - 34. számú vizsgálat - Kisbéri Gyöngyszem Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha - Kisbér
34. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Kisbéri Gyöngyszem Óvoda és Bölcsőde Tálalókonyha
(2870 Kisbér, Deák Ferenc u. 4.)
A menü minősítése:
ÁTLAG FELETTI | 16,7 pont |
Menü: Frankfurti leves, Darás nudli, Alma
Mintavétel ideje: 2022.03.28.
Mintavételi alap : 157 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 3-7 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Kisbéri Városigazgatóság Önkormányzati Konyha
(2870 Kisbér, Perczel Mór u. 40.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Frankfurti leves (268 g /adag)
Külső megjelenés: | A megfelelő sűrűségű, opálos, pirospaprikától színezett, feltehetően tejterméket tartalmazó sűrítéssel készült alaplében jól tisztított jellemző színű 1x1 cm-es, feltehetően fagyasztott narancsos sárgarépa és törtfehér gyökérzöldség-kockák, 2-2,5 cm-es vajszínű burgonyakockák, vékonyra karika alakúra vágott világos rózsaszínű virsli darabok mellett sárgászöld kelkáposztalevelek találhatók. A levesben a sűrítésből származó apró fehér szemcsék, majoranna-levél darabok láthatók, tetején megfelelő mennyiségben apró zsiradékcseppek úsznak.. A burgonya, a virsli és a tejtermék mennyisége kevés. Nem tetszetős megjelenésű, fakó. |
Állomány: | A lé megfelelő sűrűségű, a virsli és a zöldségek kissé túlfőttek. |
Illat: | A kelkáposzta illata dominál, nem harmonikus összhatású. |
Íz: | Jellegtelen, üres ízű, a fűszerezés nem megfelelő, a só ízfokozó hatása nem megfelelően érvényesül. A fűszerezésből adódóan kellemetlen utóízű, kissé kesernyés, zsíros ízhatású. |
Darás nudli (198 g /adag)
Külső megjelenés: | Pirított darába forgatott, kissé világos-drappos összhatású, változó méretű, 4-5 cm hosszú, 1 cm vastag hengeres formájú nudli a második fogás. Néhol sötétebb, túlpirított daraszemcsék is látszanak. Teteje kristálycukorral szórt, ami nem egyenletesen eloszlatott, a tésztára olvadt. |
Állomány: | A nudli egyenletesen átfőtt, tömör, kissé rágós, tapadós, a morzsa kissé ázott, a kristálycukor a felületen megkeményedett. |
Illat: | A nudli illatában a burgonya és a pirított dara illata harmonikusan érezhető, de hiányzik egy édes illat a teljes összhatáshoz. |
Íz: | Kissé jellegtelen ízű, a só ízfokozó hatása nem érvényesül, a kristálycukor nem megfelelően édesít, mert összeállt. |
Alma (85 g /adag)
Külső megjelenés: | 7-9 cm átmérőjű, jellemző formájú, zöldes-sárgás-pirosas színű félbe vágott alma felületén a fajtára jellemző apró pöttyök láthatók. A gyümölcshús sárgásfehér színű. |
Állomány: | A gyümölcshús érett, kásás, roppanós, héja keményebb, nehezebben rágható. |
Illat: | Az almára jellemző, gyümölcsös, édeskés illatú. |
Íz: | Gyümölcsre jellemző, enyhén édeskés-savanykás ízű, egyik alma kissé kesernyés utóízzel. |