Komárom-Esztergom-vármegye - 31. számú vizsgálat - Mindszenthy Ferenc katolikus Általános Iskola Tálalókonyha - Esztergom
Komárom-Esztergom-vármegye - 31. számú vizsgálat - Mindszenthy Ferenc katolikus Általános Iskola Tálalókonyha - Esztergom
31. számú vizsgálat
A mintavétel helye:
Mindszenthy Ferenc katolikus Általános Iskola Tálalókonyha
(2500, Esztergom, Kiss J. u.1.)
A menü minősítése:
KIVÁLÓAN MEGFELELT | 17,8 pont |
Menü: Húsgaluskaleves, Mákosguba vanília öntettel
Mintavétel ideje: 2022.március 22.
Mintavételi alap : 220 adag
A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-11 éves korosztály
A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hungast Zóna Kft.
(1119, Budapest, Fehérvári út 85.)
Részletes érzékszervi minősítés:
Húsgaluskaleves (320 g /adag)
Külső megjelenés: | Enyhén narancsos színű, áttetsző, kissé opálos alaplében jellemző színű, narancsos, egyenletes méretű sárgarépahasábok és törtfehér gyökérzöldség kockák, valamint zöldfűszerdarabokat tartalmazó, csontszínű, 2-3 cm hosszúságú hengeres formájú húsgaluskák láthatók. A tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne zöldfűszerlevél-darabok úsznak. |
Állomány: | A lé hígan folyó, a zöldségek és a húsgaluska jól átfőtt. Tartalmas leves. |
Illat: | A leves telt illatú, a fűszerek (majoranna, zöldfűszer) illata dominál |
Íz: | A megfelelően és gazdagon fűszerezett levesben a húsgaluska íze és a zöldségek íze harmonikusan érezhető, kissé savanykás ízhatású. |
Mákosguba vaníliaöntettel (560 /adag)
Külső megjelenés: | A második fogás egyenletes méretűre darabolt, középbarna színűre sült kiflikarikákból állt, ami cukrozott mákkal megszórt és élénksárga színű, sodó jellegű, megfelelő mennyiségű öntettel meglocsolt. Az összetevők aránya megfelelő, tetszetős megjelenésű. |
Állomány: | A kiflikarikák állaga megtartott, megfelelő puhaságúra sült, omlós, jól rágható. Az öntet sima, sodó jellegű, szakadozva folyó. |
Illat: | A mák aromás illata az öntet vaníliás illatával harmonizál. |
Íz: | A sült kifli ízét a mák jellemző, kissé fanyar íze és a vanília öntet édeskés íze jól kiegészíti, harmonikus ízhatást eredményez. |