null Komárom-Esztergom-vármegye - 31. számú vizsgálat - Mindszenthy Ferenc katolikus Általános Iskola Tálalókonyha - Esztergom

Komárom-Esztergom-vármegye - 31. számú vizsgálat - Mindszenthy Ferenc katolikus Általános Iskola Tálalókonyha - Esztergom

Komárom-Esztergom-vármegye - 31. számú vizsgálat - Mindszenthy Ferenc katolikus Általános Iskola Tálalókonyha - Esztergom

31. számú vizsgálat 

A mintavétel helye:
Mindszenthy Ferenc katolikus Általános Iskola Tálalókonyha
(2500, Esztergom, Kiss J. u.1.)

A menü minősítése:

KIVÁLÓAN MEGFELELT 17,8 pont

Menü: Húsgaluskaleves, Mákosguba vanília öntettel

Húsgaluskaleves, Mákosguba vanília öntettel
 

Mintavétel ideje: 2022.március 22.

Mintavételi alap : 220 adag 

A vizsgált menüt fogyasztó korosztály: 7-11 éves korosztály

A főzőkonyha üzemeltetőjének neve, címe:
Hungast Zóna Kft.
(1119, Budapest, Fehérvári út 85.)

Részletes érzékszervi minősítés:

Húsgaluskaleves (320 g /adag)

Külső megjelenés: Enyhén narancsos színű, áttetsző, kissé opálos alaplében jellemző színű, narancsos, egyenletes méretű sárgarépahasábok és törtfehér gyökérzöldség kockák, valamint zöldfűszerdarabokat tartalmazó, csontszínű, 2-3 cm hosszúságú hengeres formájú húsgaluskák láthatók. A tetején apró zsiradékcseppek gyöngyöznek, benne zöldfűszerlevél-darabok úsznak.
Állomány: A lé hígan folyó, a zöldségek és a húsgaluska jól átfőtt. Tartalmas leves.
Illat: A leves telt illatú, a fűszerek (majoranna, zöldfűszer) illata dominál
Íz: A megfelelően és gazdagon fűszerezett levesben a húsgaluska íze és a zöldségek íze harmonikusan érezhető, kissé savanykás ízhatású.

 

Mákosguba vaníliaöntettel (560 /adag)

Külső megjelenés: A második fogás egyenletes méretűre darabolt, középbarna színűre sült kiflikarikákból állt, ami cukrozott mákkal megszórt és élénksárga színű, sodó jellegű, megfelelő mennyiségű öntettel meglocsolt. Az összetevők aránya megfelelő, tetszetős megjelenésű.
Állomány: A kiflikarikák állaga megtartott, megfelelő puhaságúra sült, omlós, jól rágható. Az öntet sima, sodó jellegű, szakadozva folyó.
Illat: A mák aromás illata az öntet vaníliás illatával harmonizál.
Íz: A sült kifli ízét a mák jellemző, kissé fanyar íze és a vanília öntet édeskés íze jól kiegészíti, harmonikus ízhatást eredményez.

 

 

 

 

 

 

 


Friss hírek

2024. november 21, csütörtök

Közlemény elveszett „zöld könyvről” (2024.11.21.)

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Osztályának tájékoztatása.

Tovább >

2024. november 11, hétfő

ITNET részjelentéssel kapcsolatos információk az öko tanúsító szervezetek részére

Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről1 szóló 2008. évi XLVI. törvény 47/A. § szerint az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia végrehajtása érdekében integrált többéves nemzeti ellenőrzési tervet (továbbiakban: ITNET) kell készíteni, melyet az országos főállatorvos ad ki és irányítja annak végrehajtását. Az élelmiszerlánc-biztonsági stratégia és az ITNET kialakítása is az élelmiszerlánc szereplőinek – így az ökológiai gazdálkodást ellenőrző és tanúsító szervezeteknek (továbbiakban: tanúsító szervezetek) – bevonásával valósul meg.

Tovább >